click click

ikut momo jom

31 October 2010

anak bukan tempat lepaskan geram

Tadi momo chat dengan kawan momo.dia ceritakan la pengalaman selama dia praktikal. nak dengar tak?cerita sedih ni.sanggup ke?

ok lets start the story

Adalah seorang bapa ni kan...dia telah membelasah anaknya yang berumur 6 tahun.ok terkejut?sabar...baru mula je ni.lepas ni anda terkejut la lagi yee.

Nak tahu tak apa si bapa ni buat kat anak dia? dia telah menampar.memukul.menerajang.serta MEMBALING anak yang malang tersebut.iyee dia baling je..macam korang baling bola kuat-kuat.
baby tu memang lebam habis sampai biru-biru jugalah. then mak dia hantar pula ke hospital.ehh mak die pun sama bukan baik mana pun. hantar kat hospital lepas tu tak pernah nak muncul-muncul lagi.

Lebih sadis baby yang berumur 6 bulan ni ditinggalkan tanpa apa-apa.tanpa baju.tanpa susu.
kejam kan mereka? ye MEREKA KEJAM!! sampai hati buat anak mereka macam ni.apa mereka itu binatang?tak ada perasaan sayang?kasihan?

sekarang keadaan baby itu teruk.sangat teruk.half of his body coma @ lumpuh.tak boleh nak gerak. dia hanya mampu untuk menangis. benda lain semuannya tidak terdaya nak dibuat.macam baby lain yang sama umur.mesti boleh nak meniarap.pusing sana sini kan.

tetapi disebabkan balingan maut tu saraf dalam badan baby ni rosak.apa dosa budak ni?

kawan momo ni bagilah anak patung & baju 2 helai. buat pertama kalinya baby ni senyum.
pertama kali kawan momo tengok baby ni senyum.

kadang-kadang sebelah katil baby ni ada bapa yang datang melawat anaknya.dukung anaknya. baby tadi hanya mampu memandang dan menangis. terharu je bila tengok keadaan macam ni.

baby ni anak luar nikah.tapi bukan salahnya nak dilahirkan sebegitu dan seteruk itu balasan yang dia dapat dari bapa dia.

Sekarang ni doctor da beritahu baby ni tak akan tahan lama.masa yang tinggal hanya sedikit je.
sebabkan badan yang lemah dan dijangkiti kuman.baby ni pun tak cukup minum susu badan.mak dia tak pernah bagi ke?sebab apa?nak jaga badan?

kawan momo tanya.. "kalau dia meninggal mesti masuk syurga kan?"
momo menjawab, "yee..syurga tempatnya.baby ni cuma kain putih yang belum ada apa-apa dosa."

momo harap sangat biarkan baby ni pergi cepat menghadap Illahi. dari dia sakit terseksa.biarkan baby ni pergi.kat sana nanti die lebih tenang lebih selamat.

momo berdoa sangat-sangat supaya kesakitan yang baby ni tanggung hilang. tak sanggup untuk baby yang sekecil itu menanggung sakit yang amat.

ini semua untuk peringatan semua dan juga untuk diri momo sendiri. supaya tak melakukan kesilapan yang sama.kita manusia.insan yang sering alpa.

notakaki:bergenang air mata momo ketika menaip. kalau momo ada anak.momo nak sayang dia macam sayangkan nyawa momo sendiri.anak itu penyambung zuriat.keturunan kita.yang perlu dijaga.dibelai dengan kasih sayang.bukan dilempang.disepak. ahh~ momo terlalu emotional ketika ini.harap maaf semua.



4 comments:

midah iskandar said...

patut pancung je kepala mak ayah budak tu..geram saya!

momochan said...

HAHA garangnya midah... kang pancung kang kita kena penjara pulok huhu

BUNGA said...

sedihnya..
knapalah ada mak bapak mcm ni?
dunia..dunia..

momochan said...

kak bunga..
parents macam tu tak sepatutnya wujud dalam dunia ni.

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN