click click

ikut momo jom

21 October 2010

masakan bujang


For lunch momo buat tomyam! ok dari picture anda sendiri dapat lihat betapa peliknya tomyam momo.momo sendiri pun mengaku juga.mungkin terlebih sayur-sayuran agaknya.
Sekali hirup WAAAHH! gerenti tersedak terbatuk-batuk dengan terok sekali sampai muka jadi merah dan mata berair dengan sendiri tanpa dipinta.
Ini kerana tomyam momochan terlalu pedas.EXTRA HOT and SPICY. memang meleleh la air mata.fuhhh

psst~lawa tak periuk momo?comel je kan?ni la jadi kalau ghairah time memasak sambil memegang camera.
tolong jangan kutuk periuk belanga momo tau.banyak berjasa tu walaupun tak cantik dan harga murah.HAHA


momo mencuba resepi baru which is 'kek batik' @ nama kurang glamer 'Kek biskut marie'
memang teruja sangat la nak buat ni.walaupun buat dalam keadaan kelam kabut sebab kene catch up nak keluar tapi hasilnya sangat memberangsangkan. yeahhh! setakat ni ayah & iz je rasa da mereka kata sedap. weee~ tapi momo mengaku dari segi kecantikan keseksian kek ni memang 100% tak ada langsung.momo memang tak kreatif betul la.

psst~maaflah gambar ni je yang sempat snap.lepas tuh terus melantak dengan lahapnya sampai perut jerit. I HAD ENOUGH! :)



Ini hasil air tangan ant dan rakan-rakannya. menunya ialah mee soto.
macam sedap kan?HEHE rasanya mestilah sedap kan..
tambah lagi dengan gurau senda beramai-ramai.makanan yang tak sedap pun boleh bertambah 2-3 pinggan. tengok picture ni da buatkan momo rindu nak masak begedil.

psstt~macam ni dapat mengeratkan lagi hubungan kawan-kawan.Best!


notakaki: esok menu apa pula yea??

4 comments:

midah iskandar said...

nak masak lemak ikan patin satu...haha ada kew?

momochan said...

HAHA ada..kat kedai la.amboi2...ketok kang.

dkya rosli said...

wah , pndai memasak ,
mida, awk kne blja msk ngn momochan

momochan said...

haaa dengar tu midah..cepat berguru dengan momo ni.HEHE

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN