click click

ikut momo jom

16 January 2011

siku korang kering tak?apa solution?

ok readers today kita cakap pasal siku @ dikenali sebagai elbow dalam bahasa mat salleh.

pertama sekali angkat tangan dan lihat siku anda sendiri.cantik atau tidak?
warna apa?adakah sama dengan warna kulit anda?atau sama seperti bontot kuali yang tak ditonyoh selepas kenduri kahwin mak joyah.ohh ohh

kalau sama warna itu normal la..tapi betul ke kulit tu sihat ke tidak?
jengg jennggg...

ini kulit manyakk cantik licin lagi tu yee


haa menggelupas ek?sangat kering dan kasar tak?
HOHO

buruk betul siku macam tu.buruk siku!
ohh itu simpulan bahasa maksudnya da bagi botol air besar cicak lepas tu minta balik.sumpah tak malu betul! sesumpah pun malu tau siap main tukar colour lagi kalau dia malu-malu.
pasai tu la siku buruk sebab minta barang balik.haiyooo

heee~ momo pun siku kering juga.tapi tak ada kena mengena dengan simpulan bahasa tadi ye.
ni disebabkan main laptop atas katil berjam lamanya.kalau da tergolek atas katil tu siku letak mana yee kawan-kawan?

menompang dagu??
haa lagi-lagi?

pegang keyboard.eh tekan keyboard.lew apa-apa la.
so secara tak langsung korang push elbow korang tu.bukan nya kejap tapi lama giloz macam makan kontoz atas pokok dan bergigi dua besar seperti arnab.HAHAHHA

berpada-pada la..bagi rest kat siku tu sikit.kalau boleh cakap dia jerit da "engkau tak reti nak bagi rehat kat aku ke?penat tau asyik kena penyek je" phewww~ayat takleh blah

lepas tu korang malas gaban nak pergi dapur buka almari ambil vitamin.alaaa momo tau la peel korang ni.nak cantik tapi malas.auwwww gituh.
vitamin takde?pergi la pharmacy aishh..mahal pun tak pe.janji kulit sihat.

kowang nak ke gadis-gadis muka cantik habis sekali kekasih pujaan tengok siku.astaga...hitam weyhh..malu malu...
mau ka macam tu?

kalau ikut cara momo ni ikut suka mood juga bab penjagaan ni..weyhh busy la da kate student mana sempat nak pergi beli.pakai duit lagi.transport lak takda.choyyy alasan je lebih.

ni momo nak beritahu baik korang beli je 'johnson baby oil'



memang masyukk la pakai ni..murah je pun..tak mahal macam pergi saloon sekali potong RM15.hasilnya pula macam OMG ! sumpah tak pergi saloon ni lagi da.ok lebih kurang gituh la situation.

yang ini jadi pilihan momo.
warna pink! bau sedap tak dela pelik je bau.murah.oh mestilah!

konon-konon nak sapu kat siku sekali..."ehh mak ko terlebih tumpah." HAHHA mak terlebih tumpah?ngeee~
bajet la baby oil tu terlebih tuang da sapu kat siku pun macam gaya mandi je.haa korang sapu sahaja kat rambut tu..nanti rambut lagi cantik wooo.serius ni...huhu

rambut anda akan jadi lebih mulus..tulus..dan bahagia..
HAHHA

tapi kalau rambut kerinting tibe pakai baby oil nak straight terus.memang nak kena baling dengan selipar la..macam tu mana boleh la weyh! ngiahahhaa

ok da..da...banyak pula cakap.momo nak siapkan assigment then makan.kemudian pergi cari tok guru sebab nak bertapa ilmu.ohhooy~


6 comments:

aQi + GenGkey said...

siku ku burok..
ahax..:D

black forest said...

wah... good info. thanks cutey momo! :)

momochan said...

aqi + Gengkey : haa pergi beli johnsons baby oil..cepat! cepat! sebelum kehabisan stok.HEHE

black forest : HEHEHE you are welcome..rajin-rajin pakai tau b.F :)

Rara Nasiha said...

i guna losyen vaseline. best jugak. :)

momochan said...

rara nasiha : waahhh mesti lembut gemalai je tangan you.Hehe

cBk said...

jum exchange folower..
btw ur blog awesome..:)
http://madamlucy2000.blogspot.com/
appreciate it

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN