click click

ikut momo jom

13 March 2011

suprise birthday cake?

Good morning readers!
Waahh lama betul momo tak update blog ni...bukan tak ada idea ke apa cuma tak cukup masa nak membebel panjang2 ni.

Seperti yang korang tahu *kalau yang tak tahu tu amik tahu sekarang* 8 March hari tu hari kelahiran momo! yeayy! ok fine I'm 20 sekarang ni..alahaii Mr.Ant lambat lagi nak 20..haiyoo

Eh! Eh! nak cakap pasal cake ni..
That day momo macam biasa la pergi kelas balik kelas..busy dengah kuliah assigment test semualah.tercungap-cungap nak kejar semua benda.haihh.

Malam tu dok la 'hello-hello' sama Mr.Ant.Free call weyh siapa taknak kan? Time siang masing-masing busy,so malam baru nak potpet..
So, nak dijadikan cerita, roomate momo ajak teman pergi basuh kain kat tingkat bawah.Momo yang tak syak apa-apa ni pergi jela.well momo ni roomate yang baik.HAHA

Bila da keluar tu..tengok member-member dok mengendeng tepi ampaian kain kat bawah.Apehal entah budak-budak ni.Tibanya di washing machine, Sue pula mai ajak borak potpet sambil kat telinga bercakap dengan Mr.Ant..Macam mana la momo tak banyak cakap semester ni. Ada je mengajak sembang, tambahan pula dapat roomate yang banyak cakap.Adoii parah betul..

Ok sambung cerita balik..Selesai sudah sembang dan basuh baju time to balik bilik!
Seronok nak balik, tiba Si Sue ni suruh teman ambil phone kat bilik dia..Yeye temankan orang lagi..Kerja momo memang menemankan orang betul la.
Sambil jalan sembang dengan Sue and Mr.Ant ish ish

Tak puas bercakap lagi akhirnya kaki melangkah nak masuk bilik momo pabila..
bilik begitu gelap dan pintu terbuka.Perghh otak fikir ohh roomate terlupa tutup pintu la ni keluar,dalam hati da membebel da cakap dia ni pelupa sungguh!
Lepas tu fikir,ehh bilik momo je blackout kan?*sumpah tak tahu kenapa boleh fikir blackout walhal bilik lain ok je *

Tibalah depan pintu kedengaran lagu 'happy birthday' dari suara-suara yang bukan penyanyi popular.uhhhh

I was like "ehh ehh apa ni?apa ni?"
Terkejut la kan..tak sangka pula ada orang nak sambut birthday momo.auwww terharu tau..

Cepat-cepat diaorang suruh tengok tulisan atas cake tu bila momo bising tanya siapa plan semua ni?
yee inilah jawapannya...



OMG!

Mr.Ant la master plan semuanya..grrr~ geram gila.tapi momo terharu kot..Nak nangis tapi cover la kan, sebab ramai tu...HEHE
Yang syoknye dapat cake chocolate indulgence..fuhh fuuhhh idamanku!Seronok weyh dapat cake mahal.hiahiahiahia..mana taknya kat tweeter kat FB kat phone dok bising kata nak indulgence ngidam!!.Haa amik ko..sekali orang tersayang bagi suprise sebijik.HEHE Thanks Mr.Ant


Aisyehh tak sempat nak snap diorang da kebas 2 donut.
Big Apple khas dari Kedah dibeli semata-mata untuk malam tu.Waahhh! Jiranku yang bernama Farah.Thanks!


Salah satu hadiah selain dari cake.Comel kan?
Namakan dia 'Miott'
Thanks to Fatin Najihah


Thanks to my roomate, nur Izyan yang bersubahat dengan Mr.Ant dan juga terpaksa memegang cake besar gabak tu atas motor.HAHA sumpah lawak bila teringat balik.Siapa suruh tak naik kereta.HEHE

Last semester member pakat belanja seafood,sebab momo teringin sangat...Thanks to Fiffy,Midah,Sally,Emma..
Big thanks to semua! huhu

Terakhir sekali..Big thanks to Mr.Ant..sebab bersusah-payah untuk plan semua ni..I've no idea macam mana dia boleh dapat no phone roomate..mesti banyak buat kerja CSI ni.auww auww..
Hey! LOVE! Next year agak-agak kita boleh sambut bersama tak??

ENd~


notakaki:ok da nak sambung tidur.momo mengantuk..Tengoklah petang karang nak cerita perihal ke Putrajaya pula. Sweet dreams semua!


8 comments:

MEGUMI KAZAMA said...

mna F aq...spellinh nma romate yg almost 1 year pn slh...ni la klu org hangat bcinta!!aisy...

nadHiraH said...

ouh ya I dengar Mr.ant awak buat surprise kat awak.. hehehe, seronoknyaaaa!!! cake SR lak tu! hehehe, happy birthday dear darling.. :))

KAMIHIDUP said...

tahniah momo!

momochan said...

megumi:alaaa fify la senang cikit.fiffy pjg sgt.HEHE

nad: auuww auwww mana dgr ni?momo tulis kt blog pn lmbat.HAHA :P
thanks nad! HEHE

kami: thanks kami!!!

shahjiehan said...

nk jugak kekk!!! hmmm anyway..happy belated besdayyy!!!

momochan said...

shahjiehan:beli la kat kedai bnyak! HEHHEe thanks!

yiiyoke said...

waooo!! romantikk nyer mr.N.. hahahahaha lucky girl!! :)

momochan said...

yiiyoke:HEHHEE tulah kan?kan?ingt kan xde romantik2 ni..sekali haaa tu dia...cair da HEHE

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN