click click

ikut momo jom

23 May 2011

marathon dengan makanan bukan movie daaa

Readers da makan belom??
Belom?bagus..jom kita tengok makanan kat Google?Heee~



Spagethi meatball yang comot tapi umpphh...
Lunch momo today makan spagethi je.senang masak.


Malam ni tekak terasa macam nak makan tomyam pekat kawkaw pedas dan panas.
Ahh sedap sungguh walaupun hanya sekeping gambar.Telan air je la ni.


Siapa tak suka satay? Ceitt majoriti semua suka makan satay kan?Kalau order bukan sikit tapi berpuluh-puluh cucuk. Satay ayam, daging, perut..alahaii...
Haa lepas makan satay jangan lupa makan timun pula,nak bagi badan kita neutral balik.
Cuba tengok satay dibakar dengan apa? Arang kan?kan?
Heee...yang penting sedap kot.

Apa di dalam?






Nasi Lemak
Eh sekarang susah nak cari nasil lemak daun pisang kan? pastu sambal die berbalut dengan daun pisang. aroma dia menusuk kalbu...pedas and manis bercampur.
Sedap la !

Tapi yang sekarang ni banyak nasi lemak pinggan.
Daun pisang takda sebab orang malas nak tanam pisang yang asyik jantung die terkeluar je. LOL tak lawak okay.


Roti Canai padayappaa! angkat tangkat mulut muncung bagi siapa suka makan ini makanan!
Ho-HO
Ni lagi satu makanan yang sedap, pagi-pagi sebelum pergi kerja melepak dulu sambil makan minum teh tarik.perghhhh semangat waja baru terasa nak pergi kerja kan?
Memang la makanan korang ni membahayakan kesihatan.lalallala~
makan cili tak korang?pedas? lalalla lagi sekali.



Maggi goreng!
Yeahh esok momo nak masak maggi goreng. Kalau makan kat luar tak semua ikut anak tekak ni ha. *demand*
Kalau boleh nak pedas...bila angkat maggi tu berkepul-kepul asap keluar..tambah rasa ada manis-manis sikit, cukup masin.
Tambah telur mata kobau, lagi apa?ohh limau nipis?eee apa kelas masammasam tak thrill lak.



Sandwich tuna goreng.
Ok yang ini breakfast esok pagi. Kena sediakan untuk bekal adik.
Yang ni memang lagi sedap sejuta kali takpun bawa pergi picnic..alololo simple and deliciousooooosh *macam orang sehh ingus je bunyi* gagaga



Seterusnya penutup makanan,atau pun kata budak sekolah pembersih mulut. Tak masuk akal la pembersih mulut, sedap lagi pencuci mulut.hishhh

Asal nak makan ice-cream BR je kat tangan mesti tengah pegang Subway.Tak guna!






Ice-cream chocolate Sundae..Idaman budak sekolah yang tak tahu apa tapi main cinta monyet macam bongek berasmaradana.vavvisss
Pehal emo entah hari ni. Adeiihh.maaf la ye.

Ok terima kasih la kat my big brother yang sudi belanja ice-cream ni semalam walaupun tengok muka macam sumpah ko tak ikhlas kan? Lempang kang? lepas ni nak sushi pulak boleh tak?

Ya, secara kesimpulan momo suka makan dengan banyak. hoorayy!

Errm sebelum tu nak habaq la kenapa la tulis pasal makanan jadah semuakan? Sebabnya tak lama lagi nak naik keretapi ponn ponnn kecuu kecuuu keecuuu ponnnn kecuuu kecuu. Sudah mahu pulang Perlis tak boleh nak makan yang merapu.Asyik makan nasi dan nasi dan nasi sampai serious dan muakk. ok bye bye!
picca: Mr.Google

notakaki: Lusa result keluar..nervousnya haihhh..

7 comments:

KAMIHIDUP said...

KAMI pun suka makan, heee. :)

momochan said...

kami:heee makan sedappppp kan hehe

shafmechy said...

tengok ais tu tetiba lapar ais krim pulak..tapi demam takleh mkn ais =(

Rozuan Ismail said...

momo.bikin wan laapr je.semua makanan kat atas best =)

momochan said...

rozuan: Haaa best woo...belanja momo cepat HHEHE

shafmechy: alaa mkn je comfirm demam tu hilang :)

Arief Arf said...

dah la tengah lapar gila ni.
tengok plak gambar makanan sedap2.
seksaaannnnnn

momochan said...

arief: Sedapp wooohhhh HEHE

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN