click click

ikut momo jom

25 June 2011

Cuci la ayam yak oi yak oi cekidaut

Salam sejahtera!

Hari ini adalah merupakan hari kecewa dan gembira...
Kerana..

Plan pertama cancel sebab dibantah keras-kerasan oleh umi. Sebagai anak yang taknak derhaka. Ikut je la kata orang tua. "Baik umi akak duduk rumah je".
*Terus buka Nickelodeon tengok Spongebob sambil kunyah coklat Cadbury.Puas hati*



Chocolate ni kalau dicairkan & terus masuk dalam mulut. nyummy!


Kak..nak yang besar lagi ada tak?


Plan kedua kononnya nak jadi chef. Sebab Asu minta tolong ajarkan buat cake. Momo kan expert! ngeee~
Sekali pagi tu dapat mesej...tak jadi datang rumah. Huwaaaa...da bersemangat nak buat cake da ni tau..
Da plan nak buat cake ni da tau...



Tengah sedih ni ayah balik bawa barang basah. Maksudnya ayam,sotong, udang segar khas dari pasar. But I told my father, I do not know how to siang-cuci-siang-cuci-dan-potong-cantik.Jadi buat tak tahu terus layan cartoon. yeay!yeay!



Anak yang degil tak reti nak meringankan beban ibubapa! Jangan sesekali tiru aksi ini.



Agak-agak 10 minit tu..hati rasa tak tenang je.. bersalah kot. Sebabnya ayah terpaksa bergegas ke tempat bergotong-royong sebab ada tahlil and umi pula ko-kurikulum kat sekolah. Nak taknak...kena buat juga..


*Abaikan keadaan sekeliling yang bersepah*
Tenung plastic ni lama gila. Tak tahu nak start mana dulu.

Dapat mesej Mr.Ant yang happy pun momo bolayaaan. Tengah sedih-sedih tapi Mr.Ant happy.Tak aci! Ramai-ramai kita mogok ignore dia.!

Sambung pandang plastic beg merah putih semula.


Kita mulakan sotong dan udang dahulu.

Hmm..Nak tahu momo berjaya ke tak?

Haa..Mestilah berjaya..tapi udang and sotong je la..ayam eheee~sampai luka jari buat..nasib ayam da mati kalau tak terseksa dia. sorry!
ikan? omaigosh geligeligeli ohhhhhh!

Tepat pada masanya umi balik dari sekolah and she take over pula.HA-Ha supermom datang!
Selamat momo.fiuhhhh
Tapi telinga tak selamat sebab kena bebel.hikhik
Alaaa..Nak kahwin nanti baru belajar. lalalala~

Oh! nanti dulu..cerita ini tak sampai di sini lagi..ada sambungan nya..iaitu sesi penghabisan duit. will be on next entry okay! Tu pun kalau ada yang sudi baca ;p


Tolong-menolong itu amalan yang mulia..

Ehh korang yang belum vote tu jom lah vote for me...
Senang je...
So..Boleh la kan? Vote for Momochan!

1st. Kena la log in Facebook masing-masing dulu
2nd. LIKE fanpage.
3rd LIKE picture momo bersama trolley kesayangan!




Vote.Vote.Vote
Thank you very much. You are so kind ! *flying kiss*

notakaki: eh eh terpanjang pula. HEHE oklah nak tidur esok pagi nak gerak ke Perlis da. :( tak happy. Mr.Ant is having his day.. but not for me..Jadi jangan pengaruhi mood dia, kita simpan seorang-seorang cukup.Bila dia balik baru story. Ok bye!

3 comments:

Cik Puan Zura said...

sedapnya chocolate...

(kene pantang makan pasal nak kurus)... hehe

SANDRA AZWAN said...

Sandra suka makan sotong dan udang 'goring' tepung!;-P

momochan said...

cik puan zura:takpe kita makan dulu esok lusa kita diet sama2 ek.HEHE

sandra: haaa jom kuala perlis kita makan sandra belanja .HAHAHA

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN