click click

ikut momo jom

12 June 2011

tengok cermin hilang seri nanti haaa

Hai readers !

Bangun tidur ada rasa nak mengadap cermin tak? Nak belek-belek muka tengok air liur basi melekat ka?tumbuh jerawat baru ka? rambut macam kena elektrik ke..pfttt~
Lepas mandi tengok cermin. ok tempek bedak sikit sikat-sikat rambut.
Then pergi makan, elok je lepas makan nak lagi tengok cermin.
Nak pergi toilet konon-konon nak basuh tangan tengok cermin dulu. Dalam toilet tengok cermin balik bilik tengok lagi cermin.
*untuk yang duduk di kampus mana ada singki dalam bilik ye tak?*
ada tak?ada?
perghh 24/7 tengok cermin tak bosan ke?
Da tu membebel ada jerawat, ada luka ada bintik hitam lagi macam-macam la dok menyinggah kat muka hangpa tu. Elok je buat sesi luahkan perasaan kat roomate kesayangan hangpa.



tu dia tanda-tanda anda akan kehilangan keserian muka.

kata orang tua- tua " Limah..udah-udah le kamu dok tengok muka kat cermin tu, hilang seri muka nanti baru kamu tau"
*ikut version nenek masing-masing menasihati cucunya*

Kalau ikut logic la kan... nenek cakap macam tu sebab takut kita nampak jerawat sebesar kuman lepas tu tangan gedik kot nak penyet-penyet lepas tu jerawat makin besar. Then mula la nak pakai segala jenis kimia kat muka tu. So bila da biasa pakai pencuci muka then tambah lagi make-up dari seorang hodoh bertukar menjadi bidadari dari kayangan. Maka, anda memerlukan make-up sentiasa di muka untuk kekal menjadi seorang bidadari.

Tinggg! Ini la masalahnya.. apabila da terlalu taksub sangat make-up + cermin = hilang seri
Kawan-kawan, boyfriend, semua orang da tengok muka ko kena make-up jadi bila da kahwin nanti muka nak naik seri apa? Da macam biasa la orang tengok.

Ye tak? Itu momo punya kefahaman la.






Siapa yang tak suka Lisa? Semua suka...

Entry ni dibuat sebab ada orang cakap momochan ni bukan jenis gila tengok cermin. LOL. Orang lain perasan, diri sendiri tak perasan. Takpe la kalau tengok cermin selalu hilang keserian muka ni ! lalalala~




notakaki: Lupa nak publish pagi tadi *mamai*..nak check ayat pun malas.So kalau tak faham tu buat-buat faham ek.HEHE




4 comments:

KAMIHIDUP said...

betul, perempuan kalau selalu make up memang tak seri masa kahwin.

momochan said...

kami: kan? nampak macam biasa je.da jadi tak lawo :P

Charymien said...

Haha betul la tu. Kalau dah nampak jerawat yg seketul tu tangan mula la gatai nak meraba-raba jerawat tu. haha.

momochan said...

mien:haaa tula jangan tengok cermin da.kng kena raba habis muka. HAHA

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN