click click

ikut momo jom

17 August 2011

alor star untuk semester ni

Assalamualaikum everyone.

Hey ! Get ready for raya !
It's RAYA time la people !
*lagu raya Siti Nurhaliza berkumandang*

Ladies..get your baju kurung , get your pashmina or satin shawl or anything.
Be the prettiest women in the world.

Guys...where is your baju melayu,sampin and songkok? Bersedia mahu menjadi segak di hari raya nanti?

Am I ready?
Well yeahhh...!

You can see from this picture (above) how excited I am to celebrate Hari Raya Aidilfitri with everyone.

Ahh look at the small house.rumah kampung yang comel kan? Kalau la boleh angkat bawa balik rumah. Oh indah yeaa tuan-tuan dan puan-puan. Sebabnya dari dulu lagi dyra teringin nak ada pondok untuk buat main. So kalau jumpa rumah kecil macam ni.Mood excited terlebih.
Kalau tengok kat lampu tu lip lap lip lap lagi laaa suka!
Dalam rumah comel ni ada tikar and ada congkak kalau tak silap, dyra lupa. Memang macam rumah kampung la.Sweet gituh.
Location: C-Mart Arau, Perlis



Meet Nurul..She's willing to be the driver for the whole day. Thanks Nurul ! and sorry la dyra tak boleh drive manual. Makanya duduk belakang and tidur tidur sambil peluk bantal Upin & Ipin milik tuan punya kereta. HOHO
Location: C-Mart Arau, Perlis


Eh tengok tajuk Alor Star but then story mory Arau pula.Tehee~ Silapla... Kat Arau tu time da pulang dari Alor Star. Just wasting our time before break fast. Psttt~ I was totally bored and feel like I'm gonna throw out. Ishh nasib tak je. Its just that I do not know what to do kot. Terlampau bosan kat C-Mart.



Next..
Meet Nurul (left) Syafiqah (middle-okay she is my roomate) Shiela (right)
Yeappp just 4 of us yang pergi Alor Star.
Pergi ramai-ramai tak best, rasa rimas pula. Lagipun pergi ni tak plan. Dia jadi dengan sendirinya.

So far so good because I spend my money less than RM 50 on that day. Wauuu a big applause for me yeahh!

What did we do ? Ehemm nothing actually. Mencuci mata sahaja. And waiting for Sheila beli baju dia. I don't want to buy any baju kurung because sudah beli masa di KL. And I think its enough already tak boleh nak boros sangat. Maka jadi peneman dan tukang pengkritik baju.HAHA

Location: Pasar Rabu, Alor Star, Kedah

I don't know why people suka ambil picture kat air terjun ni? I mean each time pergi tak sah la tak ambil kan. So yeah, this time I'm the one yang suruh orang ambil gambar.Eheee~macam seronok je la ada air terjun dalam mall. Padahal tempat lain normal la kan.
But I guess ini je kot the only suitable place for you to keep the sweet memory. Ambil je la gambo takda sapa nak marah eyyyh. Sambil mata menjeling-menjeling ke arah Food Court even tak buka. Tapi tahan nafsu payah dapat tengok jadi kenyang.
Eishh tak senonoh.

Location : City Plaza, Alor Star

macam siapa?cuba teka

Did I ever mention hows the weather?
Well you can see clearly from the picture. Im wearing something kann?kann?
Extremely HOT laa weih! Sangat panas.Nasib tak pakai T-shirt hitam legam then muka pun bertambah hitam legam la jawabnya.Sudah la nak dekat raya kan? Ahaks

Cerita dia macam ni time tu tengah jalan-jalan di waktu yang memang panas and silau. Si Nurul ni pula stop nak berteduh kat 1 kedai ni. Dyra ikut jela kan. Then nampak shades ni.Err Shades ke speck-speck ke. Apa nama la kan. Then terus grab and bayar.
Lega mata terhalang dari panas. Happy !

Kesimpulannya, saya gembira dapat keluar jalan-jalan. Dan selamat sampai ke kolej tepat pukul 8 malam. Ohh kami memang budak baik yang tak pandai nak pulang lewat.


notakaki: Momo @ Dyra. Which one do you prefer?

2 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kak nis rindu kedah

(:

DYRA @ MOMOCHAN said...

anisa hang tuah : alaaa kak rindu mai la kedah.terubat rindu tu :)

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN