click click

ikut momo jom

11 December 2011

Cuci itu cucian bukan cacian



MEOWWWWW~


Cuci baju cuci baju ohoiiiiii ! benda ni la paling malas dalam dunia hokey?

Malas kat kampus je sebabnya nak basuh baju kena turun dari tingkat 3 lepas tu naik balik duduk bilik lepas sejam turun balik angkut baju naik ke atas.Homaiiilayohh. Boleh kurus kan? Tapi tak kurus pun ceit.

Tapi yang buat sekarang tak best ni nak basuh guna mesin pun ada rules..ishish Sabar jela kan.

So tadi try la basuh guna tangan nak tengok tangan tough ke tak kononnya.
*Basuh kasut je pun*

Hasilnya tangan dengan pinggang sakit macam hape jeee..

Tak tahu la macam mana orang lain basuh baju EVERYDAY guna tangan.Fuhhh!
HEBAT!






Nak basuh baju sumbat RM2 syiling dalam kotak yang disediakan



Cuaca macam mendung pula kita guna mesin pengering hanya sumbat lagi RM2 syiling ketoi-ketoi.

Laundry= RM4

Meowww!

Momo tak pernah guna mesin pengering lagi sebab malas nak turun naik banyak kali pastu kena bayar lagi pula tu.Ishhh saya ni da la student duit kena la sekat-sekat.

Kalau cuaca mendung tu tak payahla basuh baju tak pun sidai je dalam bilik.Haaa! bau softlan kot 1 bilik.Harum je.


notakaki: Cuci jadi cacian bila ramai guna mesin basuh !

2 comments:

MEGUMI KAZAMA said...

wey budak..ko kene bsyukur tau..kat kolej aq langsung xde wash machine 2...sume manually.pakai tangan.dah la uniform tebal2 blaka...lenguih eh..kalau la kat kolej aq ade mesin even kt ground floor pon,aq sanggup kot..

Rara Nasiha said...

dulu time duduk asrama memang awal-awal jela basuh pakai tangan, lama-lama, malas dahh. antar dobi terus. heee :)

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN