click click

ikut momo jom

28 December 2011

Saya sayang mak saya.Tapi ..

Malam ni malam yang paling sedih ..and tahun baru yang akan menjadi lebih mencabar!

Why?

Because my mum. Dapat cancer.

Today dapat tahu sudah sampai stage 2.

Besar betul dugaan.

Tadi ayah panggil ke dapur dengan adik.

Ayah nak cakap.

Pelik kan?

Ayah cakap suruh gembirakan umi, YES we did that untill today.But still masih tak gembirakan umi lagi.

Ayah cakap lagi.Umi macam sudah putus asa.Ahh sakit pula hati ini ketika nak menaip,menahan dari tangis barangkali.

Benci betul menangis.

Ayah cakap lagi. Bila pandang mata ayah sudah mula merah.Ayah menangis?

Hati terdetik, “Ayah tak pernah menangis selama ni depan kami”

Hati ayah sedih macam kami juga. Ya Allah kuatkanlah hati ni jangan menangis depan ayah.

Adik tak menangis, tapi tahu hati dia tidak kuat macam luaran.

Ayah cakap umi menangis tiap malam.

Sebak.

Tapi kami tak mampu nak buat apa-apa.

Ayah kata kita kena terima apa jua keputusan.Kalau baik Alhamdulillah, kalau tidak terima sahaja.

Ayah suruh belajar sungguh-sungguh tunjuk kat umi jikalau sempat kita pun mampu berjaya juga.

Hm sampai di sini sahaja, tidak tahan hendak menangis.

Harap kalian dapat berdoa untuk umi agar penyakit tak merebak dengan teruk.

Tak sanggup kehilangan nya.

Umi seorang mak yang baik J

6 comments:

ecadwinkyasha said...

kuatkan hati.....ur mom perlu kekuatan dari kamu semua.insyaallah,everything will be ok...

Nur Atiqa said...

Dira sabar ek..ade hikmah yang Allah nk bg disebalik setip kejadian yg Allah jadikan..doa byk2 insyaAllah semua selamt..bg sokongan kat umi..dye perlukan korg famili..

MOMOCHAN said...

ecadwinkyasha:Amin.harapnya begitulah.thanks yaa :)

nur atiqa:Insyaallah...rasa macam sedih tp xboleh nk tnjuk kan.kena kuat pula dpt umi.anyway thanks dear. :)

MOMOCHAN said...

*depan

MEGUMI KAZAMA said...

oit budak...xley sedey2..kuatkn smgt..cheer ur mum...stage 2..insyaallah bley cure...insyaallah ur umi akn kembali sihat klu amek rwtn dgn cpt...amin..apa yg ko bley bt,fokus stdy n doa utk dia byk2..k..kuatkn smgt...ur umi lg kuat tau...igt 2...

MOMOCHAN said...

megumi: Hopefully dia okay balik.Dia sudah jarang senyum da sekarang ni.Layan perasaan je.Susah nak tarik perhatian dia.
Tapi still try lagi wat something funny and so on.
Tak sabar nak habis kan study then nk rest jaga my mum after da okay semua maybe sambung balik study.Entahlah tengok macam mana dulu.
Anyway thanks Fie! Doakan umi sihat yaaa :)

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN