click click

ikut momo jom

12 November 2010

apa aim dalam hidup korang?

korang hidup sebenarnya untuk apa?
korang study untuk apa?
korang bekerja untuk apa?
korang blogging untuk apa?

tujuan dalam hidup momo...hmm tipu kalau momo tak pernah fikir.tapi tak jumpa jawapan yang sebenarnya.yang momo tahu momo nak grad.itu matlamat momo nanti.matlamat utama yang pasti.

seterusnya momo tak nampak lagi apa yang momo patut lakukan.sepatutnya sekarang orang sudah plan segala kan?nak kerja?kahwin almost everything.but for me its still zero.

hanya dalam fikiran.belajar.belajar.belajar.
macam pakcik taxi tadi kata...masak depan kita gelap...lagi gelap kalau tiada ilmu.
hmm maksudnya macam kalau tak ada ilmu kita nak kerja apa?tiada orang mahu ambil kita bekerja.jadi blogger sepenuh masa?itu kalau kamu blogger tegar.tapi tiada yang mustahil.

ada ilmu.ada kerja.ada duit.shopping sakan.

pakcik taxi tadi betul lah buatkan momo terfikir banyak kali pasal hal ini.haihhh~ terima kasih pakcik kerana menyedarkan momo.
siap pesan lagi belajar baik-baik.jangan ponteng kelas.HUHU i lapp u larhh! kalau macam ni hari-hari momo naik taxi pakcik tu nak dengar kata semangat.HAHA

so kamu-kamu macam mana?apa pelan kamu? cerita la sikit..kot-kot momo tertiba dapat la idea ke.huhu

11 comments:

Rozuan Ismail said...

everyone has their dream..same goes to me..same goes to momochan.. impian saya untuk berjaya dalam dunia blog..

p/s jom komen blog saya

momochan said...

huhu ok razuan..momo doakan kamu berjaya dan jadi blogger terkenal one day nanti :)

CheQ PP JoY said...

ketiga-tig a 2 adalah jenis2 iklan nuffnang..leaderboard adalah iklan y lebar(header), skycrapper plak iklan y biasanye diletak dekat kiri or kanan blog(segi empat) sementara leaderboard adala iklan nuffnang y berukuran segi empat sama sisi..agak2 pam x?

momochan said...

ok momochan da faham! terimakasih :D

CheQ PP JoY said...

utk BE, cara nk dapat dia bergantung dengan survey..so, dekat survey 2, lebih baek kalau tulis or cerita panjang2 untuk memberi impression pada advertiser.kalau nak info lebih bagus pasal nuffnang, cek dekat

www.cikgudahlia.com

ok??

Ciao Annin-sama said...

Prinsip hidup saya sangat senang "Life is my classroom. Surrounding is my pop quiz". Kehidupan lah yang banyak mengajar erti sesuatu. Dari situ kita mampu untuk menjadi lebih matang :D

Apa je cabaran yang datang, x perlu takut... Just face it ya! But it does need our wise & thoughtful mind.

Buat masa sekarang, Momochan habiskan study dulu. At the same time dah nak habis tu sepatutnya dah boleh nampak 'laluan' yang bakal Momochan pilih.

Ingat, keluarga & kawan2 aset yang paling penting. Anything, just ask for their help & advise.

Wishing you all the goodness in life dear! Stay happee & stay genki ok! :D

momochan said...

thanks ciao annin-sama..all the best to you too :)

zacky ~786~ said...

tQ pakcik taXi.!!

impian sy.. nk kejar kebahagiaan dunia dan akhirat..! yeahh

Ajie Mohd Tahir said...

aim ea?
tah.yg pnting nk dpt keje yg mnjmin mse depan.tp nk achieve tu kne usaha dulu.susa dulu sng kndian.alahai~ ku ttbe rse tkut pulak ble pk mse depan.=='

annis said...

momo!
dah lame tak jenguk blog momo si comel.

Ciao Annin-sama said...

You're most welcome dear! :)

p/s: Ada award untuk Momochan! :D

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN