click click

ikut momo jom

07 November 2010

Baju kurung v tshirt

Jom cakap pasal baju kurung dan tshit.

Girls! What do you think if someone is wearing baju kurung?cute?sweet?

And what about tshirt wtih jeans? Cool?simple?

Boys! You have 2 choices and you need to choose either one. Baju kurung or tshirt jeans?

Ish not you guys pakai.pandangan kamu la.lagi suka girls pakai macam mana?for what reason?

Contohnya: i suka tengok girlfriend i pakai baju kurung yang polka-dot dan dot.nampak sangat childish betul.tapi i suka..!tshirt jeans tu.pakai kadang-kadang cukup la.tak comel pun huhu

Ok itu contoh la yee.

Bagi momo. Suka pakai tshirt jeans je selama ni.but bila da study kat UiTM ni hari-hari pakai baju kurung.tiba-tiba jatuh hati.kalau boleh dalam rumah pun nak pakai baju kurung.HEHE Dulunya ada la sepasang dua.itupun pakai bila kena paksa.ngehhh~ sekarang da terlebih pula.HOOORayy..momo suka pakai baju kurung!! Angkat tangan siapa sokong momo!!

Notakaki: mencari mood untuk study

6 comments:

Rozuan Ismail said...

saya suka girls yang berbaju kurung,,nampak ayu n sopan x kiralah dia bertudung @ free hair..

chinese or indian pon saya lebih suka diorang berbaju kurung..baju kurung sgt praktikal,ada nilai ketimuran,sopan,,

skarang pon byk jenis kan..ad yang lembut,keras dan tidak mudah berpeluh..

p/s komen2 lah my new post k..

momochan said...

waaahhh panjang juga entry rozuan ni yehh... laju pula tu comment.HEHE

Faizal n Fashitah said...

Suke tengok girls pakai baju kurung/ kebaye masa hari raya/ turun keja opis gomen/ or any formal function. Kalo keluar deting, shopping2/ tgk wayang.. prefer girls yang pakai tshirt n jeans laa XD

momochan said...

faizal n fashitah...kebanyakkan girls macam tu la heee~

Ciao Annin-sama said...

Haro Dyra-chan! It's good that you love wearing baju kurung.

Baju kurung ada kelebihan tersendiri. Memang manis dipandang.

Walopun dah ada macam-macam jenis baju kurung, biarlah yang bersesuaian dan tidak keterlaluan ~ Maksudnya tidak terlalu ketat, especially kurung moden.

Saya juga suka berbaju kurung. Even masa study dulu,asal keluar je baju kurunglah yang dicapai.

Sekarang, ade perubahan sikit. Banyak outstation dan kerja luar sana sini, mungkin berseluar lebih sesuai :D

p/s: Dah letak dah lukisan dari gambar orang betul hehe! Jenguklah nanti :)

momochan said...

HEHE Anninsama...lukis pula kartun animasi tapi pakai baju kurung leh?hehe

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN