click click

ikut momo jom

07 November 2010

Cara gaya kita - kita jalan pakai baju

Tadi masa momo jalan nak ke tandas...tiba-tiba tefikir ehh gaya apa momo jalan ni.adakah macam lelaki?perempuan ayu? fuuhh~

Cara pemakaian kita pun ada bersangkut-paut dengan cara kita jalan juga kan?kan?

Contohnya kita pakai baju kebaya lepas tu jenis yang ketat mendat sendat sempit.salah jalan engkauu dan engkauu comfirm kembong pipi tahan gelak tengok awek cun sekali jatuh betul-betul depan engkauu dan engkauu.HAHA

Psst~ lepas tu engkauu dan engkauu jadilah gentleman pergi tolong si awek tadi.ala hulur je la tangan tu.tapi tangan bersih kalau kotor tak payah la.kene lempang free je. *momo laughing*

Ok macam ni la.momo bagi contoh diri momo sendiri jela ek.

Kalau momo pakai jeans besar gelebeh dengan baju pun sama gelebeh momo akan jalan dengan cara.. haaaa~ memang tak ada gaya macam berjalan langsung. Yang penting muka tu kena innocent habis la. Buat gaya baju-tak-ada-pakai-baju-big-bro- teheee~

Lagi kalau pakai kemeja with jeans.haaa time ni feminine sikit. Pakai pula handbang besor gedabak tu haa. Disebabkan momo tak ada beg.jadi momo rampas beg sekolah adik momo je.sama ada beg silang @ handbag atau beg galas tu yang pokemon ultraman.kat sini tangan maintan je pegang tali beg..pftt~poyo la.

Kalau setakat t-shirt and jeans tu.pakai je beg apa-apa. Dan selalunya momo tak akan bawa beg.so tangan masuk dalam poket.WAAHH! di situ. Poket depan ke belakang.dua-dua momo guna.kalau penat guna belakang dan seterusnya.muka kena cool.bagi senyumansinis sedikit je.jangan banyak!

–brutal-

Baju kurung! Ni lagi satu momo akan dan mesti bawa beg kecil macam handphone tu je..lepas tu all the time tangan letak kat depan je.macam orang jepun tu la. Bajet ayu la kan. muka senyum lah sentiasa.asal jumpa orang je tunduk-tunduk.haiisssh

Lagi-lagi baju apa?dress? auww momo pakai dress macam kelakar la kan. Sah jalan macam robot la.lagi kalau pakai hanya sedikit heels.fuuhh fuuhh semput la nak seimbangkan badan.dalam hati fikir pakai kasut sport kang. Heee memang tak senonoh momo ni at least jalan la macam catwalk ke apa kan?

Lastly.sebab da tahu da nak tulis.

Baju sukan! Ahaaa ni lagi sempoi.baju seluar sukan la kan.letak pula topi.galas beg kasut bersama air botol.jinjing beg khas untuk raket tennis dan bolanya.HAHA lamanya tak main tennis! Huhu.patut gemok sekarang ni.jalannya comfirm buka langkah kaki besar-besar dengan lari-lari anak ekh ke lari anak-anak?. Lepas tu bagi senyuman manis kat kawan-kawan dan cakap.

“sorry lambat! Tadi cari topi glitter ni hah.tak jumpa la.jangan marah ye kawan.mohh kita main”.

*muka kene muka selamba*

Korang semua pula macam mana.mohh la kita sharing caring together.HAHA

Notakaki: momo nak buat milo.siapan nak?bayar dulu la.HEHE

8 comments:

zacky ~786~ said...

aku..~ hurmmm ..
simple jerrpp asl kn selese.. :D itu y pntg.. hehe

momochan said...

haaa bagos2..asalkan selesa pun da memadai..hehe
hati pun seronok je kan?

Rozuan Ismail said...

pakai je pape..be confident on what you are wearing..perasan x,setengah org,pkai cantik,tp sebab confident kurg,x cantik jadinya..

p/s jgn lupa komen blog saya ye..

momochan said...

hahaha..momo sangat setuju dengan rozuan!!!

p/s:ok baik2 momo tengok yee

Ajie Mohd Tahir said...

btul2.sbb tu la hari2 trtntu je bru nk pky bju kurung.mostly tshirt n jeans.XD

momochan said...

huhuhu baju kurung tak best ke?

Ajie Mohd Tahir said...

bkn tak best tp alahai~
hahaha..jd lmbut sgt la ble pky bju krung.haha..*segan sndri.

tapi ske tgk org len pky.XD

momochan said...

HHAHAHA lemah lembut sopan lagi.tapi tegas.wooh! HAHA

momo pun suka tengok orang pakai.pastu momo mesti nak pakai pula.huhu :P

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN