click click

ikut momo jom

04 January 2011

pengalaman pahit di sekolah.hmm

Tadi pergi kedai teman kawan lepas tu nampak ramai budak sekolah naik basikal.hm entah balik atau baru nak pergi kan.tengok muka masing-masing ceria.yang sengal tu yang bawa motor sendiri la sebab lampu merah pun dok rempit lagi.bukan 1 tapi 2..3 lampu isyarat dia main redah je.tambah pula baju warna biru.warna biru bukan pengawas ke?pengawas sepatutnya jadi orang patut kita contohi kan?tapi....macam tadi tengok.entah malas nak kata apa.agaknya lambat ke sekolah kot. naahhh tak kesah lantak dia la.

now momo nak cerita pengalaman pahit kat sekolah.orang lain cerita manis-manis tapi momo sebaliknya.pernah kena rotan tak dulu-dulu?kena marah?heee yelaa korang budak baik kan mana kena..ehh korang skema ke?ngiahahha?budak laki rambut belah tengah.hakhak..budak perempuan pakai tudung tu kalau boleh anak tudung tu besor sampai tutup habis dahi tu.heee comel.yang free hair tu biasa la ikat dua letak reben,buat sanggul,ekor kuda..huwaaaa~momo la tu.hakhak saya tak salah.umi saya la...kuikui..lallaala~

1st time momo kena rotan masa darjah 4..rotan belakang peha weyh..ke bontot arr?lupa.HAHA
1 kelas kena sebab bising.padan muka.tapi momo time tu buat kerja sendiri kot.tak pasal-pasal kena gak rotan.pedih kot..nak je jerit kuat-kuat kat telinga cikgu tu.dah la momo tak bersalah.nak tanya pasal homework pun kate buat bising...ok memang sengal kan?

lepas tu darjah 4 juga momo kena sepak dengan guru kelas cikgu sndiri.bukan kaki tapi tangan a.k.a. lempang dan penampaq.perghh ni lagi tak puas hati..cikgu ni memang bengong tahap gaban.HAHA pedulik arr nak kutuk cikgu ni dan dia tak layak digelar cikgu.siot betul.
nak dijadikan cerita cikgu ni pregnant, pastu cuti la dalam 2-3 hari macam tu.then bila dia datang kelas dia bagi la semua buku karangan kitaorang.ohh buku tu memang dia pegang and tak bagi kat kitaorang balik sikit punya lama.

then momo pergi la depan nak jumpa dia sebab nak tanya.tapi kena la beratur dulu.*ala bebudak kan baik*
sekali budak depan momo PANNGGG kene lempang dengan cikgu tu..huishhh terkejut momo.tak pernah cikgu tu buat macam tu lagi.bila turn momo pun PANNGGG.momo pun kena lempang daaa~


nak tahu tak kenapa momo kena??heee





3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wawahh!!
rotan belakang peha..
sakit tu momo..
nis pun penh kena.
tp kat bontot
gile sakit
birat.
sampai my dad buat aduan kat pejabat pendidikan

Ajie Mohd Tahir said...

garangnye cikgu skola rndh tu.
mse kat skola mnengah bru taw ckgu boleh sbat budak.hoho

momochan said...

anisa : haa betul2..sakit kot..nak duduk pun taklehh..anis kena pasai pa?dasyat sampai wat aduan hehe


ajie : die garang tak bertempat la ajie.ish ish..

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN