click click

ikut momo jom

09 February 2011

bahasa ganu ni sapa leh translate kan?




"kalu buleh tupa butir sedap gop nie....xleh tupa, katok xpo doh"


FBwalking pastu jumpa ni...tak faham weyh.Anyone from Terengganu but FASIH loghatnya.Boleh la beritahu momo apa kebende la maksud dia ni?

Momo nak try ye..hmm maksudnya

-Kalau boleh tembak tupai best gak,kalau tak dapat katak pun ok.

HAHAHA apa hal lain macam je maksud ni ek?tiong tiong

takpun..

-tupa itu buah kot ehh katok itu perbuatan??

mannn I need a dictionary. Terengganu tukar ke Bahasa Malaysia or maybe English pun ok.

So anyone boleh translate kan ini??

7 comments:

nuramalinaathman said...

apa tuu..tatau laa..haha.katok tuu lebih kurang guna satu bnda dan pkul bnda yg satu lg kott

momochan said...

nuramalina: HAHA momo pun tak tahu la..tapi katok tu rasa pukul kot.HUHU

mary ann ;) said...

hukhuk...sy tak fhm pon..nak kene carik kamus terengganu-malay nieh..hahaha

momochan said...

mary ann : HEHE i know its soooo difficult :( jom cari kamus sama2 :)

nuramalinaathman said...

amalina rasa mcm tuu jugak.tp ayt yg lain tak tau laa

momochan said...

nuramalina: eheee kan?kan?

nuramalinaathman said...

ta pndai laa bhsa org pntai timur nie

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN