click click

ikut momo jom

19 February 2011

Engkau orang kelantan sejati ka??

Assalamualaikum !

Apa khabar orang kampung? Lama sudah tak berjumpa..kirim-kirim la..erkk salam yee.
Actually nak tulis lagu Sudirman yang balik kampung tu tapi lupa lirik pula. ahaks

Hey! Hey!
Tengok tajuk momo for today.
Engkau orang kelantan sejati ka??

Kenapa momo tiba-tiba nak buka topic ni ye?

My reason :
Korang perasan tak kat campus la selalunya..Depa ni selalu sangat duduk dengan geng-geng Kelantan je..Mana nak campur dengan negeri lain pun.

Momo mengaku...momo pun ada juga background dengan orang Kelantan ni. Tambahan pula, my new roomate ni pun orang Kelantan. She is nice...a very nice person. tak macam orang lain.

The problem is...my roomate ni suka berkawan, tak kisahlah dari negeri mana sekalipun.
Tapinya...budak kelantan lain selalu mengata dia & suruh jadi 'Kelantan Sejati'

I was like...weyhhhhhhhhhhhhhhhhh agak-agak arr..Nak jadi kelantan sejati pun it doesn't mean tak boleh kawan dengan orang lain. Fikiran diaorang sempit betul !
About 'jadilah kelantan sejati' itu memang agak rubbish! sorry to say this..

Open your mind...buka luas-luas...Hello!!! Kalau semua orang fikir macam tu..yang KL duduk dengan KL....Penang dengan Penang.. hmm sampai bila nak bersatu?? Masing-masing dengan ego..

Tak salah nak jadi anak negeri sejati...boleh sangat-sangat...tapi jangan lah sampai nak halang-halang orang tu berkawan..Lepas tu pulaukan pula orang tu.. tak ke sengal and bodoh??
Mencerminkan juga sikap anak negeri korang tu tak bagus!

Sama jugalah dengan negeri-negeri yang lain pun...Tapi majoriti orang Kelantan arr...
Mengutuk orang itu ini dengan loghatnya..haishhh orang zaman sekarang da faham da apa yang korang cakap tu..Lain la cakap bahasa alien..

Benda ni bukan baru je berlaku..tapi da lama sangat...senang cakap zaman hingusan budak sekolah momo dulu lagi da...entah-entah lagi lama dari tu..

So guys and girls...please and please I'm begging you..Buanglah attitude macam tu..Sangat tak manis ok? Momo bukanlah nak mengutuk ke apa..cuma nak luahkan rasa tak puas hati ni..tak adil la kan?...Kata 1 Malaysia...tapi puak-puak juga...hmmm

I don't know what others will think after reading this entry..Nak kutuk pun silalah...I don't mind..Tapi momo tak suka mereka yang berfikiran sempit sampai begitu sekali.Akhir kata,jangan jual ikan. Don't be too selfish.

Notakaki: Sakit gusi larhh...appointment dengan doc terpaksa dibatalkan sebab test yang terlalu banyak. Wish me luck! For blogger gathering di Alor Star yang berlangsungnya hari ini, momo minta maaf tak dapat join sebab kepadatan test. Next time, insyaallah momo turun berjumpa..thanks again for the invitation. thanks kak nora!!


1 comments:

Zaza said...

ZAZA ORG PENANG..HUHU

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN