click click

ikut momo jom

11 February 2011

Everyone is looking for money including me !


Money is any object or record, that is generally accepted as payment for goods and services and repayment of debts in a given country or socio-economic context. The main functions of money are distinguished as: a medium of exchange; a unit of account; a store of value; and, occasionally, a standard of deferred payment.

Sumber: Google

Pagi tadi tengok duit dalam purse yang dah terkoyak dan berlubang lipas gigit sedikit sahaja moneymoney. *lipas bodoh itu bukan makanan la!* Ni yang tak syok nak belanja ni..
Nak pergi tekan biji biji kat atm tu malas lepas tu selalu lupa no pin. zzzzzz~
Salahkan lipas tak guna tu la! bocor dompet momo..grrrr~

Disebabkan bocor dan makin kempis tak cukup zat purse maka mengambil langkah 'mari berjimat'
perghh sangat terseksa ok nak jimatjimat ni. Da la ada carnival 'mai belanja' kat campus.
Arghh sengalsengal ada je halangan wooohhhh.Ada ke patut dia suruh kita belanja aishhh..
Tak dapat tahan godaan momo ragut la makanan kat situ selepas buat akaun kira-kira. Teheehehe



I'm in love with money heyhey


Nak kumpul duit banyak-banyak macam ni lepas tu letak dalam bathup dan jerit macam orang gila kat atas tu..ohhh H.E.A.V.E.N nya!



Apahal lak duit ni buat jadi tisu lap bontot orang??Cuba la bagi idea yang best sikit.
Tapi jangan bagi momo la..momo tak rela duit itu bekas bekas ada warna tak menyelerakan.hauhau berbau hauhau...Korang amiklah free je ni....


HUHU memang tengah kering la sekarang ni..adesshh padahal baru je CNY.. tapi bukan dapat angpau pun.ceittt~



Sebutannya "SA dash PULOH"
"SA tolak PULOH"

ok tak tipu.Jangan percaya sangat.
Tapi cantik la duit ni..momo lagi suka design duit dulu-dulu dari sekarang.
Nilai nak tinggi-tinggi saja. :)

Ishhh ishh nak minta kat parents segan kot..Korang segan ke hah nak minta duit?Ke selamber je "ayahhhh nak duit boleh tak?Da habis la.." gituh ke?

Entahlah..momo memang jenis tak reti nak minta duit.Segan.Eventhough mereka my parents and its their responsibility. Nak buat macam mana da anak dia tak reti nak minta..Padahal da naik bebel da orang kat rumah..tak cukup beritahu.

HOHOHO...tunggu jela kang duit lebih terlebih belanja pula.haishh jangan-jangan.

So everyone! let's hidup bersederhana mulai errr now? tidak terlambat kan?
JOm jom!!

notakaki: nak jemur kain dulu.Sekali basuh RM2 melayang dalam kotak duitduit.hmm
Money is everthing nowadays~




9 comments:

aQi + GenGkey said...

kui3..
money is everything..
but not everything needs money..:D

momochan said...

aqi: HEHE not everything needs money..such as love!! :)

mary ann ;) said...

duit2 di manakah duit~~lalala
nyanyi jap..hehe

tu lah kan, sy pon segan gak nk mintak duit kat parents kekadang tu..rs mcm menyusahkan plk..

pernah sekali tu duit tinggal sehinggit je baru mintak kt dorg..haha

biella93 said...

woww . duet duet . i love money . ehhehehe

mary ann ;) said...

join contest mehhh ;)

http://mynameismryna.blogspot.com/2011/02/segmen-senyum-tak-nampak-gigi.html

Ain Atika Zailani said...

wahhh duit antik...

Faizal n Fashitah said...

Kesian momo. Motif entri ni kira crite tgh pokai la hehe. Takpe, sabar byk2 k. Ada hikmahnye tu XD

momochan said...

mary ann :kan?kan?segan la nak minta huhu

p/s:can't join the contest for now.my lappy jz broke down T_T

biela93: i love money too :)

ain atika:cantik kan?

Faizal n Fashitah: HAHA sort of la juga..HEHE hikmah nak suruh kurus kot.hikhik makan banyak sgt

intan rahmithul husna said...
This comment has been removed by the author.

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN