click click

ikut momo jom

23 March 2011

Berkongsi pengalaman ambil result SPM

Hyeppp! Morning! ahaks...

Semangat momo nak update pagi-pagi yang sejuk ni. Padahal nak bangun tadi bukan main liyatt eh liattt..haaa~ tapi nampak tuna mayonnis tu terus bangun sambil tangan lincah membuat air white coffee.fuhh mantap arr kepahitan dia..geli tokak tokak ni. ok shut! kita cerita pasal pengalaman momo ambil result SPM 2008 yang lalu .*2008 ke 2010 ek?HAHA*

Di suatu pagi yang hening, bangun dalam keadaan yang semangat berkobar-kobar nak ambil result punya pasal.Bersiap sudah..dengan hati dup-dap dup-dap tak sedap hati. Berhenti da berfikir apa ke halnya la harini semacam je, tak sedap badap la.. kena pergi toilet banyak kali sebab cuak terlebih.Sampai sekolah cari toilet juga,HAHA

Serius tak tipu.

Bila jumpa kawan, lagi la nak pergi toilet HAHA sebab masing-masing muka tak cukup gula.
Hampeh betul.muka cuak!
Bila teringat sekarang, nak tergelak pun ada juga.HEHE

ok-ok momo masa nak ambil result tu yo-yo la janji "ko ambil la dulu karang aku follow ko dari belakang ek"

Agak-agak momo follow ke tak ek?

Hee~tett I did not amik result tu pun lagi lari ada la..HAHAHA
Sampai semua da nak balik pun momo tak amik lagi.Kawan-kawan paksa tapi momo boo-layaan.
Duduk bersenang-lenang mai kejar-kejar bertepuk tampar,sampai lah guru kelas tegur
"Nadhirah kamu da ambil result belum ni?"
"err result?entah lah cikgu.saya lupa" ok ayat sengal nak tipu cikgu.
Cikgu pula cepat-cepat pergi check nama sama ada da ambil belum.Eleh for sure la momo tak ambil lagi dok lari tak habis-habis.

Sekali cikgu keluarkan tonne soprano dia tuh
"Nadhirah!! sini ambil result kamu ni.Tak habis-habis nak main lari-lari.bla bla bla"
perghh tak fasal-fasal kena marah ohhh.

"Alaa cikgu,kejap-kejap lagi la ambil.kita relax la dulu"
"Banyak la kamu punya relax.Sini ambil cepat"

Dup dap dup dap kaki melangkah..
Sampai depan cikgu,dia senyum je..ceyhh sukala tuh paksa-paksa orang.HAihhh

Ambil la result dengan tangan terketar-ketar.*ok tipu tak ketar pun*

Dengan lafaz Bismillah...

Baca result dengan sekali lalu je.ok tak ada perasaan lagi.
Baca lagi sekali dari bawah ke atas.
Baru sedar ada A. Apa A entah..

Jari pun meleret atas kertas tu nak tengok subject apa.

Rupa-rupanya..

"Cikgu!!!Sejarah saya dapat A1! saya dapat A1 !!! yeayyy!! " momo melompat-lompat depan orang ramai depan guru kelas momo yang mengajar sejarah,peluk kawan-kawan.Goshh I was excited sampai lupa keadaan sekeliling.HAHA
Tu baru 1 subject, then baru tengok subject lain...Semuanya alhamdulillah..

Berlari pergi cari cikgu Sains pula bila da jumpa jerit-jerit cakap kitaorang dapat A1 !! HAHA
Cikgu Sains pula cool je cakap "saya da tahu da siapa dapat result bagus"
ohh ek?HAHA malu dowhhh..excited sangat. Padahal dalam kelas dia la momo asyik nak tertidur la buat kecoh lagi.kehkeh..

So conclusion nya, momo dapat apa yang momo target..*actually tak target mana pun*
Overall momo puas hati dengan result momo masa tu.perghh bangga gila.hakhak.Padahal orang lain staraight A's. momo tak pun. HEHE Sangat berbaloi apa yang momo hadapi.

Time belajar sikit lagi je nak gila.Hakhak tension punya pasal la. Kerja asyik menangis je kalau tak boleh buat.Hailorhhh..24hours memang tak cukup untuk momo nak study. Sampai nak give up je. But I manage to survived..lalala~

Maka, kepada yang ambil result SPM today, jangan lah korang buat perangai macam kakak momo ni ye?Kepada yang bakal menduduki SPM, study smart okay?Lasty, Form 4..ianya bukan honeymoon untuk korang, the real war is waiting for you,better get ready before menyesal sampai ke tua.




BM
BI
SCIENCE
SEJARAH
SENI
MATH
+MATH
AKAUN
AGAMA
EKONOMI

Subjects yang momo ambil time SPM.Ehemm itu je nak share. But BM & BI dapat A2 je..memang macam nak bunuh diri la kan.Target A1 alih-alih dapat A2.grrr~ Umi tanya kenapa languages tak dapat A1?Sepatotnya kena dapat la kan..2 subjects kegemaran momo pula tuh.haihh.tak ada rezeki kot.

Tak semuanya kita nak kita dapat kan?Ada kawan momo trial SPM dia memang gempak habis la..sekali SPM betul-betul dapat lain.Memang pelik la kan?
Thats all.momo kena study pula ni.Exam nak dekat.
Dinner-dinner semua letak ke tepi. Lantak pi la tak pi pun tak akan ada effect pun.Momo wujud ke tidak kat situ,esok hari pasti berjalan seperti biasa. :)
ok bye!






3 comments:

eiela said...

baguslah tuh. macam-macam ragam boleh kita tengok time amik result. hope budak2 nih semua sukses je.

Latest Entri :
Keyword Hangat : Siapa Cari Nih Ye??

momochan said...

eiela:HUUHU yepp semuanya kelakar bila ingat balik :)

man yusoef said...

haha...same lah...tak expect lngsung sejarah dapat A...tak sia2 hafal skema jawapan...dah tak tau ikhtiar lain..bebal sgt sejarah tu..so hafal jek...hahaha

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN