click click

ikut momo jom

03 May 2011

1hb mei 2011 bersamaan hari pekerja tapi bergelumang dalam dewan peperiksaan

Readers?

I'm done with my exams and now I'm home!!! heeee sukanya dapat balik rumah.bahagia tak terkata.Balik rumah tidur..bangun untuk makan sambil menonton TV kemudian sambung tidur balik.Bangun makan..tidur balik.heeee~

1 Mei momo still ada last paper nasib baik paper pagi so sebelah malamnya boleh terus pulang.
Sebabkan paper momo straight 5 days *memang nak membunuh orang betul* I did not sleep well..asyik terbayang je kertas exam.Ada masa sampai tak tidur langsung. Perasaan tak payah cakap la asyik tension je, dengan kene kemas barang untuk dimasukan dalam stor lagi. Memang hari yang sengal dan macam menghukum orang je. Pfttt~ Roomate je la yang tahu keadaan momo macam mana.
Exam? At first memang target tinggi tapi lepas da habis exam. Tak tahu nak target apa lagi.
I don't think I can get the result that I target for.. hmm

Ok abaikan..benda da lepas so terima je la dengan hati separuh terbuka.

So sambung cerita balik. Entry ni sangat membebel panjang berjela. If you don't have time to read it better don't continue.Stop here and click X on the top. Thank you.
For those yang rasa hekleh itu pun nak kecoh ke?
Oh yeahh I love to kecoh-kecoh dude! because why? It is my blog not yours. Create your own blog and write something yang korang rasa bagus gilak.*sangat dialu-alukan*
Bagi yang ingin meneruskan pembacaan..
Diminta cuba memahami perasaan penulis ketika itu. Terima Kasih.

Mari mulakan..

Habis paper momo sambung mengemas barang simpan dalam stor like.Memang rushing la. Then siapkan diri sebab pakcik taxi nak jemput 5.20pm. Nak tempah
pukul 6 tapi da ada orang booked. Ok tak kisah. Tepat 5.20 memang kitaorang ada kat bawah da bila pakcik tu text suruh 'cepat'. ngennngg la.momo hangin betul kalau orang text suruh cepatcepatcepat. Memang momo takkan reply siapa yang suruh cepat tu,lagi buat lambat ada la.Padan muka.HO-HO

Ok lepas tu naik la kereta pakcik taxi tu walaupun dia tak bawa taxi yang warna merah tu sebaliknya warna biru kereta iswara. Pakcik tu macam mood agak senget la time tu. Die pergi ambil penumpang lagi seorang yang bus die pukul 6.15petang and 5.30 baru dia call pakcik tu.minah sengal ! Pakcik tu tunggu kat bawah kolej dia tak ada. Oh! momo tak faham kenapa pakcik tu tak call je minah tu beritahu "hello pakcik da sampai kamu kat mana?"

Pakcik tu bebel bagai nak mati, terus tak tunggu minah dan drive bapak punya laju di kawasan dikira kampung.Arau kampung la kan? Intai sikit kat dashboard *orang panggi apa yang ada number banyak-banyak tuh?* sampai 100 ! ceitt kalau kat highway nak bawa laju lebih dari tu momo tak heran. Cuma momo risau kang ada warga emas melintas tetiba sambil bawak bakul buluh dia tuh. Hah? sempat ke nak brek nak elak? Tambahan pula elok je tengah hujan lebat time tu.

Laju punya laju bawa then cakap pasal bayaran "bla bla kamu bayar RM4 seorang cukuplah".FINE pakcik bagi murah terimakasih ye.. Kitaorang 3 orang senyap je.*momo duduk depan* minah sengal tu text pakcik " kat depan pagar mayang ni"
Erghh once again kena patah balik ambil budak tu sebab kesian la kan bus nak sampai tapi diri sendiri lembab! menyusahkan orang lain betul.

Tibanya tempat budak tu berdiri dengan baiknya, terlihat barang die banyak. ceittt..dalam bonet memang da penuh barang kitaorang da.Seriously memang penuh. When I look at her face, muka tak bersalah gila la weyh! *panas hati panas hati.tengah lapar tu nasib tak kena @#$@$

Dengan baik hati rela tak rela kami bertiga offer diri untuk keluar dan suruh pakcik tu hantar minah ni dulu. *masih ada lagi sifat berperikemanusiaan* Turun dan terpaksa meredah hujan lagi sekali untuk menunggu kedatangan pakcik.
Bila da naik kereta dia...dia cakap.."Kamu bayar RM2 seorang la.Sebab sanggup turun bagi budak tu naik.Pakcik respect kamu." LOL.
Bagus gila.HAHA So tambang ke Kangar bus station hanya RM 2 seorang x 3 orang = RM6 . Normal price RM 14 itupun kalau dari pagar luar UITM. Kalau minta masuk dalam sampai kat kolej RM20 juga la kena.mahal kan?kan?

Lepas tu lepas tu da sampai kat stesen bus letak barang dan laju-laju pergi KFC. Weyhh ramai sangat okey! Nak bunyi malang sikit, momo order set snack plate tu.and dapat ayam 2 ketul yang size dia kecik gila.serius kecik macam ayam kita beli segera dalam packet bawa balik rumah goreng je.KFC kat KANGAR kat dengan STESEN BUS tu ayam dia selaluuuu kecik.
mencikmencikk. I paid with the same price as my friends and theirs is bigger 2x.
Bukan berkira but come on la I was soo hungry gila kot time tu..alih-alih dapat ayam kecik.Engkau buat lawak dengan aku apa??

Kalau kecik and comel macam ni tak makan takpa.Bawa balik rumah bela bagi gemok pastu sembelih sendiri.ok kejam. =.="


Ayam berkilat macam sedap je kan?

Untuk mengelakkan mulut ni makihamun kat orang lain.Cepat-cepat keluar pergi order nasi pulak.Sungguh-sungguh ni tengok menu nak nasi goreng USA sekali jawab, "nasi goreng biasa je ada dikk"
What? weyh ko letak menu ko gantung besar gabak. Then you told me only nasi goreng biasa je ada??Gila ! Better ko buang je menu ko tuh dari jadi kudis kat situ. Pakai baju melaramm kerja kejadah pemalas.

Ohh Did I mention that my bus suppose to be at 8pm but then kakak bus telefon kata "bus adik tak masuk Kangar la". Ohh great?
"Lepas tu kak? Ada bus lain tak ni?"
"Ada.9.30 malam.Boleh ke?"
"Hmm boleh la kak.Tapi seat single tau."
"Boleh untuk adik single tapi belakang sekali je la tinggal"
"Yeke?Hmm boleh la kak"

Korang tengok..tengok..tengok..Beli tiket lama da tapi hari nak balik baru nak inform.Mau tak cuak kena tunggu seorang kat stesen bus, member semua bus pukul 8malam.
T____T
FINE janji dapat pulang rumah.

situasi: Dalam bus.
momo da naik duduk kat seat. Then teringat selimut ada dalam beg yang diletakkan dalam bonet bus.*bonet ke?* So turun la kan..Tak sampai tangga lagi, pakcik bas sergah " Haaa..Nak pergi mana tuh?"
"Ermm nak ambil beg"
"Tu beg kat tangan kamu tu tak payah la letak bawah"
"..." sambil campak beg ke seat siapa entah. "ok fine.Da letak sekarang nak pergi ambil barang penting saya kat bawah"

Pergi ambil beg dan naik bus ke tingkat dua.Pakcik kecoh tu ada lagi tapi momo buat derk tak pandang lalu selamber je.Kalau beg kene kaki ko padan arr.Nak letak tak bagi kan?
Lantak arr ko rude dulu siapa suruh.Cakap kuat-kuat macam puaka. Everyone was staring at me.Ko da malukan aku.Bongek!Macam la ada kesalahan besar da buat, padahal itu memang hak
setiap penumpang la kan nak letak ke taknak letak beg.Tak pasal-pasal kaki kejang. Da la tempat sempit. Rasanya ini kali pertama dan terakhir naik bus tu.



notakaki: marah masa tu je sekarang sudah ok :)
notakaki: Baiklah momo nak blogwalking nak baca kat blog orang.








3 comments:

nora amila ghazali said...

5 hari berturut2.. OMG... kak nora boleh gila cm tue... tera sehari dua paper pon otak dah jam... aduyai.. teruk tul sapa susun jadual tue...

kena tukar masa naik bas.. hoho.. sabar ye dik,.. dugaan semua tue...

momochan said...

yep 5 days kak..terok sangat-sangat rasanya..

hehehe mmg nak tukar bus pun :)
thanks sis

ira :) said...

follow mine ya :p

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN