click click

ikut momo jom

02 June 2011

habis diploma kerja ke degree?

Selalunya lepas Diploma orang sambung Degree ke kerja ek?
Haa itulah dilemma setiap orang yang akan menamatkan pengajian tak lama lagi.aceeeceh Momo memang la lambat lagi, tapi tak salah fikir awal-awal kan. Plan dari awal.

Da kate duduk beramai-ramai kan..haa kuarlah topik tajuk atas tadi . Pakat-pakat semua da penat da study tunggu masa nak kerja je.

Momo pun macam tu juga, rasa penat..tapi kalau tangguh macam rugi la pula kan? Better sambung la kot. course apa tak tahu lagi.fuhhhh~

If kerja sambil belajar pula cabaran memang tinggi la, mana nak komitmen dengan kerja dengan belajarnya lagi. Tapi kalau yang pandai bahagikan masa tu baguslah. Risiko tu tinggi silap-silap belajar half way, kualiti kerja tidak memberangsangkan.tak produktif orang kata.
Di situ anda sudah rugi besar walhal jika bijak boleh menjimatkan masa dan wang :)



Habis study nak apply kat sini. ehemm


So conclusion nya...tunggu final semester terakhir baru decide. HUAHUA tata




5 comments:

aQi + GenGkey said...

b'gantung pd keadaan semasa lor..
kalo mse tu rse otak mmpu nk trime input lg sambung je dgree..
kalo dpt twrn kije mnarik just grab it..:D

momochan said...

aqi+ gengkey : huuuu

Rozuan Ismail said...

habis diploma terus wat degree,baru kerja =)

KAMIHIDUP said...

kena buat keputusan yang tepat momo. :)

momochan said...

rozuan : fuhhhh lepas kerja?heee~

kamihidup: susah nak buat keputusan tepat huhu

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN