click click

ikut momo jom

08 June 2011

Kampus sesak sekarang

I want to write something but each time log in idea terus hilang =.=" gila benci kot situasi macam ini. Maka kena start balik hidupkan diary online ini! HIp HIp HOi !

Pergi kelas pagi macam biasa, kelas petang cancel *thumbs up* and it was raining. Trying to sleep but I can't and end up reading the online novel like berjela-jela tak reti nak baca sikit-sikit. See how I'm wasting my time padahal boleh je start buat revision and so on. My roomate pula tak ada pergi C-Mart *the most popular mall in Arau?* beli stok makanan sedikit.

Ohh do you want to know something? Sekarang ni kan..no more kedai yang jual roti, jajan, susu, milo, maggi, gula-gula kopiko, butter, tuna, mayonnis senang cerita macam kedai runcit la.
I've no idea kenapa diaorang tutup. Ada yang kata kontrak da habis, ada yang kata kakak kedai tu merajuk *tuan kedai* ada yang entah la macam-macam version pun ada.
Kedai kosong banyaklah.. So sesiapa yang teringin nak meniaga ni come come anda dialu-alukan..kami sebagai pelajar yang selalu lewat bangun untuk ke kelas 8 pagi tak sempat breakfast kat bilik selalu menantikan kedai roti-roti yang sedap lagi lazat dan juga MURAH.
Senang tapau sekotak milo and roti gardenia berperisa jagung manis untuk dimakan depan lecturer.

Bukan kedai runcit tetapi kedai makanan juga berkurangan! oh apalah nasib kami ini,dengan penambahan student baru yang seriously sangat sesak. Lunch time je tengok dining, oh my god nasib baik puasa kalau tidak penat la berdiri beratur ambil nasi, ambil lauk and beratur to pay! then terkedek-kedek pergi ambil air kat bahagian air. Tunggu punya tunggu bila sampai turn dapat air sikit gila. Tengah cuaca yang panas ni bagilah air banyak-banyak.Kedekut sungguh!Hasilnya nasi dalam polisterin kembang semangkuk.tsk tsk

Nak cerita pula time beli makanan malam, ok nama tempat sini digelar 'oren'. tapi kedai semua tak warna oren and tak ada pun bau-bau macam buah oren. Nama tak glamour langsung senior bagi. LOL. Disebabkan hanya 1 kedai je yang beroperasi lagi 4 biji tutup tak jual nak tunggu order punyalah lama. Sampai order pukul 4 at the end 7 lebih siap. Yeahh terbaik. Itu pun balik kolej dulu tidur-tidur, mandi-mandi baru pergi kedai makan tapi masih tak siap juga. Bila sampai sana ada la minah tergedik-gedik *she was like lalang youknow terliuk sana-sini* sudah la order lambat then cakap nak cepat nak buka puasa. What the ? Kitaorang yang order lama and PUASA juga, tak ada nya nak heboh-heboh macam tu. Sabar and sabar je until abang tu perasan muka kitaorang da berubah macam hulk. Cepat-cepat dia masak.

Oh budak tu tak habis macam tu je..dia cakap lagi
"Alaa lambatlah abang ni..esok tak nak datang la..nak suruh adik abang la masak"
"Alaa abang ni"
"Alaa"

Seriously geli okay?
Pedih hati ni dok menahan perasaan. Annoying gilak. Nak maki-maki tak boleh so sabar je la.


So the best way sekarang ni ialah puasa! jimat pun jimat.
Makan time buka puasa ja..


notakaki: Membebel je kan? semalam minta nak beli kipas letak kat bilik..Nak beli ke taknak?


5 comments:

KAMIHIDUP said...

eh, terasa nak masuk je berniaga.

MEGUMI KAZAMA said...

wey...siyes rindu gilak uitm arau...ni la senior..ape yg dak2 junior bt,ade je yg xkene kt mata senior kn...lek r..bior je...alang2 kipas 2...ko da sem 5...xkn la xthn pns 2..mbazir je...pns 2 nk duga ko je..klu ko sng sgt dlm blik 2..t ko lentok sng lak..die bg pns spy ko bangkit n keep study..igt..xlme g nk grade r8??anyway..ur direction is infront ur eyes.grab it while u can..adios...

momochan said...

kami:berniaga icecream la best! :)

fiffy:rindu mai la sini..ahaaa ak tak tau la die junior ke tak, ak xamik peduli yg penting die gedik depan mata ak.menyemak.
yolaahhh perlis lg pnas dr dulu weyh.tak tahan ak..
yep2 tak lama je lg huhuhu

Charymien said...

Haha mengada gile budak tu. ohh i paling tk suka klau org nak order mkn lambat.

momochan said...

mien:memang mengada pun..geram tengok haaa..HAHAHA beb sini style die mmg lmbat la..penat wooo

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN