click click

ikut momo jom

10 September 2011

What a pretty dress.phewww


Persoalan: Anda sanggup ke pakai macam ini?


Aishh blog ni selalu tunjuk dress je kan? Tak bosan ke?
Uhuuuks
Sebab momo suka and teringin nak pakai walaupun tak sesuai sebab momo pendek kalau pakai lagi kependekkan la jawabnya kan?

So macam ini la ceritanya...
Elok sahaja sudah mendarat di KL *acehhh gaya naik kapal torbang ajo*
Lepaking di rumah dulu..
Umi ajak cari baju raya . "Eh? Bukan da beli ke?"
"Ada tema pula colour silver"
"Okay jom la" Baju baru siapa taknak kan?

Tapi serious ramai kot manusia time tu. Ingatkan lagi 2 hari nak raya semua da berambus ke kampung yang tinggal "PURE KL" more to kampung diaorang kat KL so takda beza pun.HAHA dengan warga asing yang memang tak asing lagi mata memandang seperti Indon, Bangla, Vietnam eh meluat ehh nak taip .HAHHA *okay prejudis *

*apehal lak kolej ni pasang lagu Stacy ni? Teringat memori pahit karaoke kat Putrajaya*


Sambung balik cerita. Pusing dan pusing cari baju kurung takada yang berkenan.Biasalah beli yang da siap memang susah nak menepati rasa. Lebih suka cari kain tempah puas hati dengan ukuran sendiri. Takda menggelebeh sana terpeliuk sini. Duit melayang kepuasan tak ada.
Jubah pula tak ada size..Adoilahh sabar ajoo.

Oh kemudiannya..terjumpa la sehelai baju ni.Cun wohh Cunn..
Excited nak beli ni.

Baju tu of course la dress yang berwarna silver. Alaa korang bayangkan la baju macam kat atas ni cuma berlengan panjang je.
Umi selamba tanya, " Tak labuh ke kak?"

Korang agak-agaklah kan bila da try sarung jadi macam apa. Macam 1st pic yang labuhnya tak hingat dunia.HAHA

Memang kacau tang labuh tu jela. ish ish
Baru nak buat pecah rekod raya tak pakai baju kurung.SPOIL

In the end beli juga la sepasang baju kurung yang overdose labuci labuci.Derrr nyampah betul da la berat. Terkial-kial nak iron baju.Geee.
Layan jelaaa. Orang beli kita pakai, janji bukan duit sendiri.lalala :)

5 comments:

nadzli azlan said...

singgah :)

Rozuan Ismail said...

amboi,dress yg first tu momo boleh wat kain lap tingkap la.byk lebih.haha

MOMOCHAN said...

nadzli: heeee~ jemputlah

rozuan: HAHHAHA buat kain buruk je kan? hihi

Hananorisa said...

suka 3rd pix...=)

yang gmbr first tu, nmpk gayanya bergaya sambil berbuat amal jariah lah gamaknya..mana tidaknya, jalan-jalan sapu sampah..=)

MOMOCHAN said...

hananorisa:momo pun suka 3rd pic :)
HAHHAA sapu sampah bersih sikit jalan huhu

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN