click click

ikut momo jom

22 October 2011

makan makan nyummm nyummm


Takpe saja je nak letak :)



Yeahh ! Bertemu lagi kita malam ini 26 October 2011 dengan iringan lagu 2PM " I'll be back" .
Cukup 10 hari baru nak update blog kan.Teheee~ Nah momo da update ni toksah majuk-majuk lagi da.Lagipun ni entry ni baru edit balik lepas malas nak publish.kohkohkoh

So apa yang kita buat ek cuti-cuti ni?
Eh Happy Deepavali untuk mereka yang menyambut.Kavitha, Happy Deepavali yang darling! Rindu tosei kat umah you la.Bila nak makan lagi ek?Kedai lain tak sedap la. :(
Memang muka tak malu betul selamber je minta..

Okay da sambung balik.
Last Saturday, lepas bangun tidur yang agak lewat.Sebab bangun tengok gelap lagi kat luar sambunglah tidur balik.Bangun tidur, Bangun tidur balik.
Cuti ni memang kerja nak tidur puas-puas la.Takda siapa nak halang kecuali umi membebel anak dara bangun lambat. kehkehkeh

My parents ajaklah makan kat luar, sebab da lama tak kumpul kan. Jadi pergi lah Quality Hotel.
Pernah dengar?
Momo pun nak pergi tu pun baru tahu wujudnya hotel ni.teheee~Dia berdekatan dengan bangunan MARA.Haa tau? Tau? Selalu makan situ? Wahh gila kaya korang.HAHAHA bluwekk poyo.Makan kat rumah lagi bahagia.



Chop and Steak
not
Hop and Steak or Hip Hop and Steak
Restoran ni sedap!Er makanan dia yang sedap. Kalau pergi sini order benda sama je, chicken chop.Area kampung baru.Selalu ramai orang kat sini.Menyampah betul.HAHA



Bila lalu sini siang-siang baru tahu ada perhiasan kereta, ada motor.Kalau malam haram jadah tak nampak.Dok busy cari tempat duduk ada la.kehkehkeh


Baiklah sedikit gambar di Quality Hotel.Sikit je tak banyak.

Mula-mula rembat nasi dulu, tak ada maknanya nak appetizer, baru bangun lapar lahh.
Ni da makan sesuap dua suap tiga suap oh terlupa ambil gambar. Cekitttt~ bunyi dari phone lepas ambil gambar.
Nasi putih seciput, daging 2 ketul yang comel dan brokoli berketul-ketul.









Gila buruk sungguh gambar ni.Comot! Yang ini cilok adik punya sebab kakak dia malas nak bangun jalan pegang senduk letak dalam pinggan.
Terang-terang dah daging tak cakap pun takpe











Adik tengah makan sandwich tuna sambil menonton television.








Kakak yang tamak bila da malas bangun bubuh banyak-banyak terus dalam pinggan bila tak habis pass kat ayah suruh habiskan.HAHA

Atas sekali sandwich tuna, kiri yang panjang tu entah la, yang tengah seketul pun entahlah dan kanan 3 biji tu dimsum.Tapi kan dimsum dia tak kena dengan tekak momo la.Suka dimsum Abdullah Chan je.









Bila makan sandwich tuna ni..dia punya roti.Roti je tau.Rasa macam makan roti yang hari-hari beli masa duk kat Italy dulu.Bila da merasa ni roti ni, terus feeling-feeling nostalgia. Alaa sekali-sekala teringat takpe,sekarang ni da setia balik dengan Gardenia hijau tu. I love Malaysian food more! HAHA







Peminat kaki burger kelas atasan boleh lah tubuhkan kelab dengan my lil brother ni. Dia sangat suka burger kelas atasan!
Why burger kelas atasan?
Because...

Kalau burger tepi jalan tu hampehhh dia jeling je, memang takkan disentuhnya la burger tu even ada cheese, ada extra mayonnis yang mengancam habis and at the end dia rela bagi burger tu kat orang lain =.=" Adik yang sangat demand.

Kakak dia suka burger tepi jalan lagi syokkk mayonnis banyak!

So tempat yang kitaorang pergi ni ada served burger memang lagi teruja la die makan.Zzzz
Nasib la perangai ni kat burger je, kalau kena nasi lemak, roti canai, pisang goreng? Mana mahu cari ni?

Hmm kalau ikutkan yang tepi jalan tu lagi sedap kan?








Ini adalah ais batu kacang (ABC) versi MOMOCHAN. Teheee~ Warnanya agak terpucat sedikit sebabnya tertuang susu lebih-lebih.And tak manis maka tak sedap.Pfttt~ Adik punya pula ABC warna merah menyala sebab syrup die tertuang kebushhh macam tu je dalam mangkuk HAHA..laju je syrup tu mengalir.Ish Ish








Haa yang ini baru kena dengan tekak.Sedap.Makan panas-panas ada manis-manis gituh.Waffle dia pun memang tebal puas hati lah.Kalau kita beli kat luar tu hmm nipis so kureng la rasa dia.Yang ni memang hmmmpp SEDAP SEDAP..











Meh tengok ni dia punya syrup meleleh-leleh..TIDAK KEDEKUT.
Tukang makan memang bahagia 100%.
Rasa nak lagi satu tapau bawa balik rumah tapi tak terdaya sebab kenyang sangat memang comfirm tak makan malam da.Rugi je bawa balik tak makan.
Kiranya waffle ni penutup selera eh dessert, sepatutnya ice-cream tapi disebabkan kenyang tak jadi la.

By the way, harga dia berpatutan so korang boleh la kalau rasa bosan ke penat lelah shopping kat Sogo singgah lah sini.

Hmm ni jela kot update..Weekend ni ada plan! Kalau sempat momo update ke mana momo nak pergi tu yea! 1st time ni agak teruja!

notakaki: Ahhhh bocor rahsia...rasa nak lari nyorok dalam almari je.Malumalu lerrr muka da panas kot.
Haa nak tahu kenapa?HEHE

5 comments:

Ciao Annin said...

Momo-chan!!! Sashiburi!!!

Wah! Macam dah berubah je Chop n Steak ni? Area Kg Baru kan?

Pernah pegi sekali je, tahun 2003 ke 2004. Tapi memang penuh gila lah dengan orang kan. Tengok gambar-gambar terus rasa nak pergi menjengah! Hehe!

MOMOCHAN said...

Hai !

Eh da berubah ke? Adalah kot ubah sikit-sikit..hehe momo pun da lama tak pergi chop n steak ni. yup area kg baru je.

hailorhhh 2003?Sekarang da 2011 la..HAHA lama bebenor tak pergi ek.Go go esok pergi makan la ! huhuhu

Rozuan Ismail said...

amboi momchan makan,banyak sunggoh.wah,nape sandra azwan?i love his collection of baju =)

KAMIHIDUP said...

gulp! telan air liur!

hamzah ian said...

meleleh air liur ku...

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN