click click

ikut momo jom

11 June 2012

kenduri midah

Ini kenduri midah punya cousin,bukan midah kahwin tau dia masih muda masih muda..
Kenduri ni 2 hb June 2012 berlangsung di Restoran Nelayan. Titiwangsa..Nak makan steamboat datang la sini.Sebab momo rasa tempat ni je la yang okay pun kalau nak makan steamboat. Cuma tempat dia panas la juga..dan juga pertama kali bagi momo pergi kenduri waktu malam.Pengalaman untuk saya!

Mulanya momo sampai lebih AWAL dari Midah ni.Apa ni receptionist boleh datang lambat.Ayoyo..
Da sampai tu lepak-lepak kat luar dulu sebab takut nak masuk, Midah tak da woii segan la.
Nak pula Sally tak datang, kalau ada Sally berani la juga nak YO! YO ! SAlly Buumm Bummm...! HAHA
Tapi apakah daya Sally dapat jemputan kenduri yang banyak pada hari yang sama..Kalau tak kita 3 sekeluarga dapat jumpa.Tapi takpa lah bukan rezeki hari tu nak jumpa maybe lain hari kan?kan?

Midah datang lambat sebab jalan jammed =.=  Roti & jam tidak dapat dipisahkan di KL.Nasib baik bukan dia yang pengantin, mahunya haru nanti.HEHE
Duduk berdiri duduk berdiri..akhirnya ambil keputusan masuk juga. "midah mana you??Tau tak I cuak nak masuk?"

Bila  da masuk tu slow-slow je jalan..Dalam hati kot-kot midah jerit Dhirahh!! boleh la momo patah balik.HAHA tak berkeyakinan langsung dalam diri.
Tapi akhirnya masuk juga...cakap nama.."Nadhirah ada tak?"
Kakak tu balas "Ohh ni la kawan hamidah yee?Ada ada..meja no 41"
saya pun balas " Haa yeee betul la tu"
Ketika itu suasana menjadi sangat pelik dan saya cuak..HAHAHA laju-laju pergi ke meja no 41.


Little sweet brother ~







Menangis tak tengok makanan banyak lepas tu perut bunyi bunyi.. T__T 




 Malam tu ada ikan siakap , daging, ayam, udang, kuih hijau yang kena cicah kicap manis (tak tahu nama) then sup labu ke apa entah campur dengan ice cream. Pelik semacam so tak sentuh teheee~  :) Abang seorang tu tak habis-habis suruh momo dengan adik ratah ikan sampai habis.Hoii malu la hoii! Lagipun kenyang la kuikuikui Apa-apa pun makanan dia bagus. 1st time makan ni kat Restoran Nelayan. Selalu steamboat je kan.HEHE




Raja Hamidah & Akmal Izzat

Asyik dok peace ja HAHA...Belakang tu pelamin yaaa



Akhirnya baru turn saya. Apa kes nampak gemok gilo dalam gamba ni?HA?HA? HA??


Ini dia pengantin kita.Selamat Pengantin Baru !!    psst~ Midah snap tau HAHA

PELAMIN! !! Tak sempat tengok pengantin atas pelamin.Saya sibuk mengunyah ikan :p



Akhirnya kenyang malam tu..HEHE banyak betul momo bercakap malam tu. Cerita hot hot je ~

notakaki: Orang lain guna DSLR, iPad dan entah apa-apa momo guna Sony Ericson biasa je.Tu pun midah paksa gak amik kalau tak simpan je phone.HAHAHA



4 comments:

Rozuan Ismail said...

pergh, makanan dia terliur dibuatnya.

MOMOCHAN said...

@rozuan ha'ah mmg terliur la da sedap !!! rugi sapa tak rasa hehe

salina nur dian said...

midah snap tuu kalau u tak cakap pun i tau. hahahahaha. parkinson. :DD

MOMOCHAN said...

@salina : HEHEHe

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN