click click

ikut momo jom

05 June 2010

cuti sekolah

yeayyyy!sekarang CUTI SEKOLAH da pun bermula!!!
haa ape lagi tunggu jom kita balik kampung..ehh kampung korang semua kat mana?kampung momo di pahang(umi) and kedah(ayah).
pahang memang betul2 kampung tapi kedah ermm kampung bandar la kot.haha

ehh tak balik kampung?ohh pergi jalan ek?pergi jalan mana?momo nak ikut boleh tak tapi korang sponsor la momo ek2?hehhehe :) eee kedekut betul tak bagi wekkk tak mau kawan da.huhu

alaaa momo pun jalan2 juga.wekkk jalan2 dalam rumah.pergi dapur masuk bilik pastu toilet pastu dapur balik.hahah jalan la juga tu kan.

takpun mesti kene pergi KENDURI kan2?eheem2 banyaknye kenduri sepanjang jalan kalau ikut jalan kampung la.selang 3 4 buah rumah ada je khemah.haaa korang jangan memandai nak parking kereta tepi jalan lepas tu pergi kenduri makan fREE.ehhh nanti2...diaorang ada jemput korang tak?ada ke takde?kalau takde jangan nak buat muke tak malu main redah ikut sesuka hati.nanti tuan rumah murka haa ayoookk mana mau lari?

midah cakap kalau kite pergi kenduri pastu makan tanpa dijemput..makanan yang kita makan tu kirenye HARAM.ok haram tau...sebab kite da makan makanan yang tak diizinkan oleh tuan rumah.so jangan sesuka hati nak buat macam rumah sendiri pula.

IF...momo kate IF...korang semua tersilap kenduri lepas tuh da habis makan sampai licin berkilat pinggan tu baru sedar ehh kenape pengantin die orang lain?salah kenduri ke?opppss..seeloknya cepat2 jumpa tuan rumah tu minta maaf dan harap dia halalkan makanan yang korang da melantak tadi.hehhe so berhati hati la sempena kenduri kahwin yang teramat amat la banyak sekarang ni.

*enjoy2 juga keselamatan perlu diutamakan.kalau ada adik2 kecik tuh awasi betul2 ok :)
~ SELAMAT BERCUTI~

2 comments:

xen said...

ira cm penah je silap gi rumah kenduri.. haaa kntoi..

tp kalau gi jalan2 kan kita lapa..
singgah je rumah kenduri..

abg xpernah buat tau

momochan said...

yeke abg xpenah buat?macam xpercaya je..hehe

nope bukan ira la tp member pernah la haha :)

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN