click click

ikut momo jom

03 December 2010

restoran chan abdullah makanan dia sedap

Baru pulang dari makan di restaurant chan abdullah.
kedai yang menyajikan masakan orang cina
tetapi muslim la yee.

bila masuk kedai 1st time hiasa dalaman dia sangat simple.serious simple habis. :P
ok move on.momo tak kesah.

tengok menu dia..yeahh banyaknya.rambang mata.

wuuu~masuk newspaper lagi.tertampal kat dinding restaurant ni :)


ayam tu sexy berkilat arrr.geram tengok.nak je gigitgigit dengan rakus.HAHA

ok macam biasa makanan luar tak boleh bawa masuk la kan.kalau tak bankrap kedai ni.
yang tak boleh blah ni.. 'salesman not allow'
ehh ok je.memang patut letak pun.menggangu pelanggan nak makan je.

tapi lokasi dia tampal tu tak strategic langsung.letak la kat depan pintu.so salesman tu mesti pikiaq 2 3 kali before masuk.ni tidak.selamber je orang masuk jual cd segala.
ngenng!

lepas tu agak tak selesa sebab selalu ada je orang minta sedekah.
bukan kedekut ke apa la kan.simpati memang ada.
tapi kalau dalam 10 minit da 2 3 orang apa kes?

lagipun pikir juga, kalau betul diaorang ni memerlukan duit takpa la.kalau yang sindiket?
agakagak dalam sebulan berapa ribu dia kaut ek?lebih RM300o tak?



nasi hitam.tak ingat nama.chow chow hape ntah.bersama teh ais.ok sedap!
tapi nasi banyak betul.tak habis.so share dengan adik.

ni kalau pergi dengan Mr.Ant memang order 1 je la. sebab dia jenis makan sikit gila dari momo.
selalu boyfriend tolong habiskan makanan awek dia.tapi kes momo terbalik pula.
sebab tu badan dia kepeng.HAHA
ini adik momo yang last.

tengah membaca ayat Qursi. time ni dia kena baca depan kitaorang.
nasib baik hafal ekk
HAHA

budak tembam! akak lupa lak nak beli hadiah sebab exam hari tu dapat tangga teratas.
ceyhh bangga weyh.

wohoot~banyak betul momo berceloteh ni.terima kasih kerana sudi membaca. dan sila jemput datang ke restorant tadi ye.ayat budak darjah 1 arrr.!
ok bye!

notakaki :perut rasa nak pecah !! adeiihh adeihhh

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jom serbu..

KAMIHIDUP said...

OMG!!! mmg xblh tgk pasal makan...

momochan said...

anisa : serbu jangan tak serbu :)

kamihidup: tak boleh tengok?ok lepas ni momo nak cerita pasal makanan aje.HAHA

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN