click click

ikut momo jom

07 January 2011

kadang-kadang kita tak perlu tolong dia

momo nak cakap sikit pasal pertolongan.dalam hidup ni kita mesti tolong menolong antara satu sama lain right? jenis pertolongan tu macam mana...lepas tu niat kita nak tolong tu sama ada ikhlas ke atau bersebab. manusia bukan semua nya baik.jahat macam setan tu pun bersepah agaknya.

heee~ok now ada one person ni.she always ask me for help.so ok tak kesah.if i can help then i will do it.depends la kan.
but its getting annoying when 'she' ALWAYS like everytime everyday..asking for help.
at first boleh la kan..lama-lama macam eyhh saya ni pekerja dia ke?kuli batak dia ke?
sampai perasaan meluat tu datang.da jadi malas nak tolong orang tau sebabkan dia tu seorang.

kadang-kadang terfikir juga dia ni OKU ke insan istimewa ke?sampai kan benda kecik-kecik pun nak suruh orang lain buat.WAAUUU! itu sudah lebih.who do you think you are??
senang-senang je buat macam tu.

aishhh..come on la..tolong berdikari. you are not a little girl who wants her mummy to do that and this.asking for that and that.you are 20++ . ohh mann i dont know what to do??

its not that i dont want to help her.it just that erghhh ngeennggg betul la !

notakaki: berdoa sangat supaya sem ni tiada apa yang buruk berlaku dan berjaya menamatkan perngajian seperti biasa.


1 comments:

Anisa Hang Tuah said...

dah naik lemak tu..
kena ajar siket.
bg die berdikari..

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN