click click

ikut momo jom

01 February 2011

Perkara yang dilakukan bila bangun pagi~

Gong Xi Fa Chai ! and Selamat Hari Wilayah ! woooo KL cuti maka ramai la keluar rumah.Gaji baru masuk kan? HEHE

Eh eh momo nak tanya ni, selalunya kalau korang bangun pagi 1st thing korang buat apa?
tengok jam ke? Lepas tu apa yang korang suka pada diri korang bila bangun? Muka sememeh ke rambut ke..etc.etc.

Bagi momo 1st thing momo bangun bukan tengok jam pun. Tapi momo akan cari air. Selalunya momo akan letak sebotol air atas meja sebelah katil, senang kalau terjaga tengah malam dahaga tak payah takut-takut keluar bilik menapak pergi dapur. Pusing sebelah sikit je da ada botol air menunggu. Weeeee~

Lepas minum air sambung la tidur balik. Hmm jam? Tak best la tengok jam, tengok keadaan bilik tu gelap ke tidak cukuplah. Kalau gelap lagi alaaa tidur je kan malam lagi. *padahal pukul 10 pagi tapi cuaca mendung sebab tu gelap* . Kalau terang benderang cahaya matahari masuk bilik baru la bangun.HEHE Memang gaya malas kan?
Takpe kat rumah je buat macam ni kat campus kirim salam je la. Asyik terkejar sana sini memang tak ada masa langsung.

Bila bangun pula momo suka tengok rambut (before mandi). Orang selalu kata rambut dia serabai macam pontianak dulu-dulu. Menggerbang je kerja. Haa itu sebab kering sangat lah tu rambut takpun tidur terlalu lasak sampai kan rambut macam kena electric. HEHE

Why momo suka rambut baru bangun tidur? Entahlah bagi momo rambut lagi cantik pada waktu pagi lagi-lagi bila baru bangun. Nampak lagi lembut beralun-alun je rambut. Tak percaya malam ni korang tidur esok korang tengok rambut jadi macam apa.ok?

psstt~ Orang kata kalau nak tengok wajah seseorang gadis tu cantik atau tidak time dia bangun tidur kan?

3 comments:

biella93 said...

betol tuh . muka baru bgon tidor tu la muke kite yg sbnarnye . ahhahah :)

Faizal n Fashitah said...

Normally, bangun je tidur.. saya akan carik Mcd prosperity burger dulu. Pastu baru sambung balik tidur. (Just kidding hehehehe...)

momochan said...

biella93: Eheee muka baru bangun cantik kan?hikhik :)

Faizal n Fashitah : Wooohhh nak burger Mcd je..Burger tepi jalan tak nak ke?HUHU

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN