click click

ikut momo jom

08 April 2011

Saya suka mereka ni

Heyya readers!

Today is Friday, another 12 days to go before final exams. So now, I just wanna share something with you guys. You might think this is so borinnggggg but not for me. oh yes! I don't know what is their reaction but somehow momo nak juga potpet dalam ni.

Here we go the 1st person.


SALINA

Her name is Salina. My friend. of course! Why I like her?
-She is nice
-She is a talkative person
-She loves to laugh *bukan gelak jahat tu* what I mean here..*please refer the next point*
-A cheerful girl !
-A good supporter juga and adviser to me
-She's good in English. * Serious*

Yeahh I know the others pun pandai juga, but I just love to listen whenever she's speaking.
Macam waauu! I want to be like her! Cakap tak payah nak stuck,tak payah nak ermm aaa err..
I hate it when I'm stuck then this words will come out from my mouth.

For your information. She won the public speaking.1st prize waa cakap lu ! dapat pergi Universitas negri medan, Indonesia if I'm not mistaken. Correct me if I'm wrong.. Sally. Kang cakap macam tak serupa bikin pula. Hmm agak sedih sebab tak pergi tengok dia lawan malam semalam, momo agak emotional dalam 2-3 hari ni.

-She loves her boyfriend so much !
-She is good in studying. *Dekan la cik kak ni*
-Her favourite colour is blue.hehe tak tahu la main teka je.betul ke sally?




RAJA HAMIDAH

Momo panggil ini beautiful lady MIDAH . Ok nama yang jarang digunakan oleh ibubapa zaman sekarang. Nama nak glamour then meaning nama pun sudah tak penting lagi agaknya kot.
Ok abaikan that one. Let me introduce who is MIDAH

-A brave & confident girl *decision yang dia amik and will stick until the end*
-A good friend & yang penting segala rahsia dia pegang dengan kemas macam bawa duit 5k dalam beg.
-Suara yang agak lantang dan muka garang habis macam nak cari gaduh gamaknya. Well don't judge people from its cover. Luaran je macam tu tapi kalau kenal HA-HA hanya yang kenal jela tahu dia macam mana.
-Favourite colour dia hitamhitamhitam dan gelap. I wish that one day she will become pinky girl! takpun warna yang ceria-ceria. We will see.
-Oh I know her boyfriend as well ! omoigod siapa la jejaka itu.auww auww hot you...HuAHA
-Belajar macam main-main tapi tengok dalam exam relax je. *I wish I can be like you* :(


SYUHADA

A cute girl who loves pink stuffs! Same goes to me. We love pink and pink then pink after that is still pink, the next day is pink, the day after is pink.Everthing must be in pink! and we love cute things.auww auwww Kalau masuk berdua ke kedai pink mesti macam omo omo omo nak itu ini ini itu.

Dulu rapat gitu ja, but this semester memang sangat rapat. maybe because duduk 1 kolej. We share problems lagi-lagi bila tengah tension macam biskut marie yang dipatah-patahkan untuk cicah milo.
Ini lagi seorang debater. Hebat bila bercakap di hadapan kelas. Nampak je kecik tapi mulut potpet kalau diberi peluang bercakap.ahaks.
Berani jika hendak bergaya dengan sesuatu pakaian means here pandai mix & match unlike me.sempoiii~HEHE janji pakai baju kan?



MR. ANT

Readers! you all mesti da kenal who is Mr.Ant right? For those yang still tak tahu who is ENCIK SEMUT yang selalu momo selitkan namanya dalam setiap entry...*ketuk besen seperti drumrolls*
ok ok..he is my sweetheart, my love, my umbrella, my purse, my pencil case, my my my...in conclusion he is my boyfriend a.k.a. my future husband .The most important person in my life.
Telling you the truth I learn a lot from him. apa barang ada boyfriend kalau dia tak buat something useful for us kan? bukan mempergunakan but a person who will always be there for you, just like a family cuma tukar pelakonnya kepada seorang jejaka yang mampu buat kita tersenyum tatkala berbicara :) *macam tajuk novel bunyinya kan?*

Hmm ni lagi seorang, banyak main game, pergi climbing sana sini tapi bila sampai result exams. hamikk ko terduduk atas kusyen.pointer mesti 3 and above, tinggi-tinggi tak da jatuh pun.haihh.
Hello boyfriend! apasal awak ni pandai sangat ek? jeles saya tau? grrr~


Momo suka mereka ni sebab they are not tired to give me support, momo ni jenis cepat give up, pastu sentap lagi..hm lagi nak final lagi perlukan kata-kata semangat, momo tak boleh buat seorang diri, I need someone yang selalu beri kata semangat, sounds like I'm selfish, but its a fact. I take the positives side from each of them, jadikan idola momo sendiri. momo tak boleh nak ambil artist macam orang lain buat because they are not my friend and attitude diaorang memang momo tak ada masa nak buat kajian.

AND Yes..my family juga tak terkecuali dalam hal ini. Mereka sangat penting dalam hidup momo. I love them so much!


Enough for today, nak buat latihan esok ada test. pray for me everyone!

picca: time dinner faculty 5th april. Except Mr. Ant momo curi picca dia buat harta sendiri.HAHA

8 comments:

nora amila ghazali said...

waaaa.. mana cerita masa dinner nie??? mau tengok...

momochan said...

huhu sabar kak...tengah kumpul picca ni.hehehe..akak da update pasal dinner ke?

Rozuan Ismail said...

nice friends!!

momochan said...

rozuan: heee~ yepyepyep :)

KAMIHIDUP said...

cntiknya syuhada momo, heee. :)

momochan said...

kamihidup:memang die cantik pun.kawan momo sume2 cantik2.hehhe da berpunya tau....

salina nur dian said...

wah, thanks babe! :D betul la tu, i suka wane blue. baju kurung i pun bnyak blue kann! hehehe. yang indonesia tu name universiti dia, universitas negri medan! :D hehehe, thank youuu! :D

momochan said...

sally: hehehe yes!yes! betul tekaan saya.hooho...gituh ek nama dia..bila u nk g sane??

Template by:

Free Blog Templates

Hak milik JUMPING MOMOCHAN